Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. "Нишан Таши" в Сандански

18 Май 2023 | 13:55
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. Нишан Таши в Сандански
С „първа копка“ днес бе дадено начало на строително-ремонтните дейности*
Днес започнаха строителните дейности за изграждането на ул. „Райски път“ в местността „Нишан Таши“, град Сандански.
Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет - Николай Шаламандов, кмета на село Поленица - Гаврил Цветанов, архиерейският наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.
Реализацията на проекта за пешеходно трасе ще реши един дългогодишен проблем за жителите на село Поленица и всички живеещи в региона, свързан с бързия и лесен достъп до град Сандански.
Настоящият проект включва облагородяване на улица по плана за улична регулация на местността „Нишан таши“. Улицата е стар път за с. Поленица и от години се ползва като пешеходно трасе. Предвид хълмистия терен и големите наклони, улицата ще бъде изцяло пешеходна с бетонова настилка, като от двете страни ще бъдат изградени подпорни стени.
Съществуващият и голямата денивелация ще бъдат преодолена посредством стоманобетонни стълби, ограничени от двете страни с бетонови стени. А в последния участък, проектът предвижда двулентова тупик улица с бетонова настилка и тротоар от всяка страна.
Ще бъде изградено и изцяло ново, улично LED осветление.
През две секции, на стълбите в площадките, е решено поставяне на решетки за отвеждане на дъждовните води. За целта ще се изгради канализация за отвеждането им по цялото трасе. До момента пешеходната пътека бе изцяло неизползваема при дъждовно време, поради калните маси и големия наклон.
Общата дължина на новопроектираната улица е 211 метра. Изпълнител на инфраструктурния проект е ДЗЗД ПРОСПЕКТ СТРОЙ 22, а общата стойност е в размер на 309 964 лв. с ДДС.
Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. Нишан Таши в Сандански
Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. Нишан Таши в Сандански
Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. Нишан Таши в Сандански

Добавете Вашия коментар

TOP