Запалиха за втори път автомобил на 22-г. благоевградчанин, върнал се от гурбет

27 Декември 2015 | 14:56
0 коментара
Общество
Запалиха за втори път автомобил на 22-г. благоевградчанин, върнал се от гурбет

Лек автомобил БМВ бе запален в Благоевград. Бутилката с коктейл „Молотов“ е подхвърлена в колата на 22-годишния Никола Томов, която била паркирана пред дома му на ул. „П. Р. Славейков“. Силният гърмеж от избухването на самоделката стреснал хората от глухата уличка. Като видели, че колата гори, Никола и баща му Тома изскочили навън.

„Всичко стана за 1 минута. Минаваше полунощ, но още не бях заспал. Изведнъж чух силен гръм. Погледнах през терасата и видях, че колата гори. Излязох и започнах да гася. Пред чистачките имаше пластмасова бутилка. Синът ми и племенникът също се включиха в потушаването на огъня и като дойде пожарната, ние вече бяхме успели да го загасим”, разказа Тома Томов, който е с бинтовани ръце. При гасенето той обгорил ръцете си и се наложило да потърси медицинска помощ в Спешен център.

Заради бързата реакция на мъжете нанесените щети върху беемвето не са толкова значителни, засегнати са предни калници, калобрани и прагове. На местопроизшествието е пристигнала дежурна оперативна група от І РУП - Благоевград начело с разсладващ полицай Мариела Михайлова. Извършен е оглед, снети са обяснения.

Лекият автомобил има пълна застраховка „Автокаско“, каза Никола Томов, който има слабост към беемветата. Той също е дал показания в полицията. Това е второто беемве, което му палят.

„На 13 февруари 2013 г. ми запалиха беемве кабрио. Започнаха разследване, но нищо не разкриха. Дори и не са ме уведомили как е приключило. Пишете, че полицията нищо не прави. Сега им казах да погледнат камерите при клиника „Рубидент“, защото това е най-вероятният маршрут, през който са минали подпалвачите. Аз добре бях решил да сложа две видеокамери на кооперацията...”, обясняваше Никола Томов, който преди 2 седмици се прибрал от гурбет.

По случая е образувано досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP