Замъка край созополското село Равадиново е домакин на атрактивен балкански фестивал „Скариада”

05 Август 2016 | 07:10
0 коментара
Общество
Замъка край созополското село Равадиново е домакин на атрактивен балкански фестивал  Скариада”

Впечатляващия замък „Влюбен във вятъра”, намиращ се край созополското село Равадиново, ще бъде домакин на атрактивен балкански фестивал, съобщава KMETA.bg.

 В рамките на седмица – от 5 до 11 август – дворецът ще събере на едно място музикални ритми и вкусни гозби от България, Турция, Румъния и Гърция. Инициативата носи името „Скариада” и се провежда за първа година.

Гвоздеят на програмата ще бъде оркестърът на виртуозния цигулар Венци Такев. Невероятните музиканти ще са в основата на спектакъла „Таборът отива към небето”, който ще започва от 20:00 часа във всеки от фестивалните дни. Освен това посетителите ще имат възможност да се насладят на златаришката духова музика.

Наред с музикалната програма организаторите са предвидили и кулинарна зона, наречена „В търсене на изгубения вкус”. Тя ще бъде отворена от 10:00 ч. и ще включва фермерски базар, предлагащ месни и млечни продукти на наши и чужди производители. Пред гостите ще бъде представена и старинна технология за производство на сирене. „Магията” ще бъде направена от родопчанинът Салих Паша, наследил рецептата, предавана в рода му от поколение на поколение.

Добавете Вашия коментар

TOP