Замръзнали спирачки са причината на дерайлиралия влак на гара Дупница

24 Януари 2016 | 08:16
0 коментара
Общество
Замръзнали спирачки са причината на дерайлиралия влак на гара Дупница

Спирачките на дерайлиралия тази нощ влак на гара Дупница отказали при спускането от гара Делян към Тополница, влетял по четвърти коловоз с 80 км/час..

Както информирахме, девет вагона от товарна композиция, превозваща цимент в цистерни и торби, дерайлираха вчера на влизане в гара Дупница, няма пострадали, нанесени са значителни щети на инфраструктурата - релсов път, контактна мрежа и вагони. След като минал през тунела под ГП Е-79 след гара Делян и започнал спускането към Дупница, машинистът разбрал, че спирачките не действат. Най-вероятно са замръзнали от над минус 17-градусовия студ миналата нощ. Обадил се за проблема на дежурния на гара Дупница. Там са имали не повече от 10-на минути, за да решат какво да предприемат. Ако композицията е преминала безаварийно през гара Дупница, влакът е щял да спре и без спирачки най-късно до гарите Джерман или Усойка.

До този момент няма официална информация какво са решили на гара Дупница. Влакът е дерайлирал веднага след навлизането си по 4-ти коловоз, където трябвало да спре. Дерайлирали са от втори до 9-ти вагон, като първите четири са тип цистерни, превозващи цимент на прах. Преобърнатите вагони още не са разчистени.

При обръщането им те за забавили скоростта на композицията, след което локомотивът и първият вагон са се откъснали и спрели на гарата. Инцидентът станал 5 минути след полунощ. Към 15.30 часа вчера вагоните си стояха натръшкани на влизане в гарата, както сутринта, освободена бе само товарната композиция, превозваща въглища за ТЕЦ "Бобовдол", на последния вагон на която се бе подпряла първата дерайлирала цистерна.

Дерайлиралите вагони не пречат на движението на влаковете по останалите три коловоза, първо трябва да се претовари цимента, което изисква време и ще стане през следващите дни. /БГНЕС

Замръзнали спирачки са причината на дерайлиралия влак на гара Дупница

Добавете Вашия коментар

TOP