Заместник-кметът на Община Разлог Иван Гюров заведе дело за уронване на авторитета му срещу неверни публикации във Фейсбук

18 Август 2023 | 07:13
3 коментара
Общество
България
Заместник-кметът на Община Разлог Иван Гюров заведе дело за уронване на авторитета му срещу неверни публикации във Фейсбук
Заместник-кметът на Община Разлог Иван Гюров заведе дело за уронване на авторитета му срещу неверни публикации във Фейсбук

Официално в Районен съд град Разлог е постъпила Искова молба от Иван Гюров срещу лицето Димитър Марков. Сумата на Иска е 24 800 лева, като след приключване на делото парите ще бъдат дарени на „Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог- Росен Коцаков”. От началото на м. юли 2023г., в социалната мрежа „Фейсбук“ лицето Димитър Марков започва активна целенасочена кампания по уронване на авторитета и името на заместник-кмета на община Разлог – Иван Гюров.

Публикуват се неверни новини, както и обвинения в корупция, злоупотреби и лични интереси. С пропагандни техники Димитър Марков започва да изфабрикува клеветнически и злепоставящи публикации, които публикува във Фейсбук. Тези публикации, в рамките на 1 месец стават почти ежедневни, като се цели да се накърни честта и достойнството на Иван Гюров. С наближаването на местните избори подобни хора като Димитър Марков се активизират и започват да манипулират с подвеждащи и неверни информации хората. Умишлено и напълно тенденциозно публикува клеветнически публикации, за да създаде “илюзията на истината” у местното население.

„Предполагам, че доколкото наближават местни избори, ще се появят и други хора, които да се опитват да водят клеветническа кампания срещу мен и ръководството на община Разлог. Целта им е ясна, да се харесат на хората. Не бива да допускаме една лъжа, повторена сто пъти да стане истина. Това е и причината да се обърна към съда. Не бива една политическа кампания да лежи на клевети, обиди и злоумишлени действия.“, коментира Иван Гюров.

Любопитна подробност е, че всички обвинения на Димитър Марков срещу Иван Гюров се публикуват единствено във „Фейсбук“, нито един контролен административен орган, или орган на съдебната власт не е сезиран, което е ясен знак, че действително с тези „писания“ се цели само да бъда злепоставен заместник кмета на Община Разлог.

Иван Гюров предприема мерки да защити личното и професионално си достойнство и с подадената Искова молба до съда открито показва, че написаното е невярно и не се страхува да докаже истината.
TOP