Замесиха и Бербатов в измама с лекарства

15 Май 2024 | 12:19
0 коментара
Общество
Благоевград
Замесиха и Бербатов в измама с лекарства

Фалшиво видео циркулира в социалните мрежи 

Изкуствен интелект копира гласа на футболната легенда и уж говори за лечение на диабет 

 

Грозно замесиха името на Димитър Бербатов във фалшива реклама за лекарство срещу диабет!

В социалните мрежи циркулира видео с футболната легенда, в което Бербо обяснява, че имал заболяването и открил чудодеен начин за лечение. Гласът в клипа е едно към едно с този на истинския Бербатов и вероятно е създаден от изкуствен интелект, обясняват експерти по киберсигурност. За видеото са използвани кадри от истинско интервю на екснападателя на "Манчестър Юнайтед", където коментира съвсем различни теми.

Реклама

"Малко хора знаят, че през целия си живот съм страдал от диабет втори тип. Ограничих се до диети, чувствах постоянна слабост и зрението ми се влошаваше всяка година. Предполагах, че болестта скоро ще ми отнеме живота. Инсулинът само влоши страданието ми и не помогна в борбата с болестта. Не можех да живея пълноценно от това, бях в постоянно търсене на средство, което ще ме избави от страданието. В резултат на това успях да намеря наистина работещ метод за лечение на диабет", казва фалшивият Бербатов в клипа, като паралелно вървят субтитри, в които се открояват правописни и граматически грешки.

Лъжливото интервю продължава с думите: "Резултатите са невероятни. Буквално за 7 дни това лекарство ми помогна да нормализирам нивата на кръвната захар. В един момент почти спрях да виждам и мислех, че ще ослепея, но след приемането на това лекарство зрението ми постепенно започна да се възстановява. Всичко благодарение на най-добрите учени и лекари, които за много кратко време откриха този естествено метод за лечение на диабет".

Не за пръв път популярна личност у нас е замесена във фалшива реклама на лекарство, като чрез изкуствен интелект е пресъздаден истинският глас. Най-често досега се злоупотребяваше с телевизионни водещи, които уж от малкия екран съобщават за чудодейния лек.

Снимка -Кадър от видеото, в което хора са подведени, че говори Бербатов

Добавете Вашия коментар

TOP