Зам. шефът на ДГС Якоруда -Муса Бузгьов седна в стола на уволнения Иван Дивизиев

04 Май 2023 | 15:52
0 коментара
Общество
Благоевград
Зам. шефът на ДГС Якоруда -Муса Бузгьов седна в стола на уволнения Иван Дивизиев

Горски с дългогодишен опит оглави лейсничейство. Започва усилена работа за спиране на незаконната сеч и други нарушения в горите.

Досегашният заместник в Държавното горско стопанство в Якоруда - Муса Бузгьов, наследи поста от уволнения преди дни титуляр Иван Дивизиев. Той бе освободени от новия директор на ЮЗДП-Благоевград Благой Милев за несправяне със служебните задължения.  Дивизиев е в отпуск по болест и не е подписал заповедта за прекратяване на трудовия договор. Миналата седмица бе детронирана и съпругата му Мария Мудева, която ръководеше правния отдел в Югозападното предприятие.

Само преди ден, със заповед на новия директор на ЮЗДП Благоевград инж. Благой Милев от днес е уволнен директорът на ДГС Якоруда Ив. Девезиев. Причината са констатирани фрапантни  нарушения и прокурорски проверки в ръководеното от Девезиев горско стопанство.

Според информирани, в основата на уволнението са отношенията на директора с кмета на Конарско Ахмед Ахмед- Пачката, залавян многократно с контрабандна дървесина.  В момента Девезиев е в болничен, но договорът му законно може да бъде едностранно прекратен, така че на мястото му временно е назначен неговия заместник К. Бузгьов.

Само преди дни, новият директор Бл. Милев смени ръководителите на важни отдели в ЮЗДП и заместника си В.Маринковски, който оглави проблемното горско стопанство Брезник, обект на прокурорски проверки, заради сериозни нарушения.

Добавете Вашия коментар

TOP