Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът д-р Камбитов откриха обновения площад „Георги Измирлиев“. Благоевград вече има и пеещи фонтани

12 Март 2019 | 06:31
0 коментара
Общество

 Пеещи фонтани, места за отдих и обновен облик на площад „Георги Измирлиев посрещат жители и гости в Благоевград.  Заместник- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откриха обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“, пред стотици жители и гости на Благоевград.

По време на церемонията Цветан Цветанов благодари на кмета д-р Камбитов за това,  че при управлението му има приемственост и продължава всичко това,  което е градено и правено десетилетия назад. „Политиците идват, управлението се сменя и ние трябва да съхраним това, което е направено, а там където има възможност да го надградим. Благодаря  за подхода и отношението, което има д-р Камбитов към всички тези, които са дали от живота си и професионално са работили, за да бъде Благоевград прекрасно и приятно място за живеене“ , каза в част от приветствието си зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

   „През последните 7-8 години Общината реализира десетки  проекти за стотици  милиони лева  финансирани през еврофондове и национално финансиране. Това нямаше как да бъде  възможно без успешна държавна политика. Тук е мястото да благодаря на правителството в лицето на премиера Бойко Борисов, на Цветан Цветанов,като представител на законодателната власт и част от политическото ръководство, на МРРБ като управляващ орган и на изпълнителите по проекта и екипа на Община Благоевград.  Това е един много  труден проект, в който имаше  доста трудности, доста предизвикателства. Работеше се  под  голямо напрежение, но важното е че успяхме.  Както се казва, всичко е добре,когато свърша добре. Благодаря и на хората, без които нямаше как да стане възможен ремонтът на площада. Няма как да ремонтираш нещо,ако го няма. Искам да благодаря на тези, които преди повече от 30 години изградиха целия този комплекс, на хората които с много труд и усилия, създадоха и дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Благодаря лично на кмета Лазар Причкапов, на инж. Захари Донев, на всички онези, които взеха участие в изграждането на площада. Началната идея на проекта беше да не се наруши по никакъв начин художественото и архитектурно решение на покойните архитект Агура и Баров. И се радвам, че успяхме, защото през всичките тези години, площадът и комплексът станаха символ на Благоевград, а един символ не трябва да се променя. Проектът, който реализирахме е пример  за последователност, приемственост и надграждане“, каза в част от словото си кметът д-р Камбитов.

  Кулминация  в програмата бе пускането на фонтаните -  красиво изпълнение на водата, съчетано с цветове и в такт с музиката .  За първи път в историята на града ни има такава инсталация и фонтаните изглеждат толкова красиви и интересни за жителите и гостите.

  По време на пищната церемония присъстваха още Н.Пр. Митко Солаков- Почетен консул на Р Казахстан, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, общественият посредник на Благоевград доц. Валентин Василев, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, секретарят на община Благоевград  София Янчева, инж. Захари Донев, арх. Иван Калпачки, заместник- кметовете на Благоевград, общински съветници, директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“, представители на институции, общественици, граждани и медии.

 Много емоции и изненади бяха част от официалното откриване на обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“.

  Участие в богатата програма взеха емблемите  на Благоевград, ансамбъл „Пирин“ и Биг бенд- Благоевград. Малките грации от КХГ „Пирин“ представиха сложни съчетания и предизвикаха бурни аплодисменти в центъра на областния град. Младият талант Александрина Механджйска изпълни  „Песен за Благоевград“.

Добавете Вашия коментар

TOP