Зам.-областният управител Крум Аргиров урежда зет си Момчил Пашов да се върне шеф на Басейнова дирекция Благоевград

30 Януари 2024 | 09:41
9 коментара
Общество
Благоевград
Зам.-областният управител Крум Аргиров урежда зет си Момчил Пашов да се върне шеф на Басейнова дирекция Благоевград
Новоназначеният заместник областен управител от квотата на ГЕРБ Крум Аргиров урежда зет си Момчил Пашов да се върне, като шеф на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград. Това се коментира под сурдинка в областния център на Пиринско.

За Момчил Пашов се носят легенди свързани с корупционните схеми в Басейнова дирекция Благоевград, като за издаване на разрешителни за водноелектрическите централи, узаконяване на бунари за автомивки, издавани разрешителни за ползване на минерална вода, като най-вероятно е ощетяван и държавния бюджет. Името му бе замесено и за чадър над незаконните пресевни, които са позиционирани на територията обслужвана от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“.

Припомняме, че преди две години при справка на КПКОНПИ бяха констатирали, че Момчил Пашов и Елена Аргирова имат постоянни адреси извън община Благоевград, но от 01.01.2018 г. живеят в областния център и дори имат общо дете. За Аргирова е установено, че е служител в дирекцията от 27.04.2012 г., а главен експерт в дирекция „Планове и разрешителни“ става на 15.07.2015 г. с основна месечна заплата от 700 лв. На 26 март 2020 г. – месец преди любимият й да оглави БДЗБР, заплатата й бе повишена на 990 лв.

Преди три години четири сигнала постъпиха в ръководената от Цацаров Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ в периода 9 октомври 2020 г.-25 февруари 2021 г. и бяха еднотипни – във всички тях се твърдеше, че Пашов е във фактическо съжителство с колежката си Елена Аргирова, главен експерт в дирекция „Планове и разрешителни“ на дирекцията, и това е в нарушение на чл. 7, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител. Според този текст „Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително“. В сигналите се твърдеше, и че редовно Пашов повишава заплатата на любимата и я стимулира финансово при всеки удобен случай. Към цялата служебно събрана от КПКОНПИ документация, сред която заповеди за служебните правоотношения на Пашов и Аргирова с МОСВ, формуляри за оценка работата на двамата и заповеди за премии, които в дирекцията се получават за отлична работа на тримесечие, е приобщена и информация за финансовите стимули на Аргирова.

В папката на делото бяха още домашният адрес в жк „Еленово“, на който Пашов и Аргирова живеят на семейни начала, както и общи снимки в социалните мрежи на двамата. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който сега е начело на КПКОНПИ, обедини и приключи 4 сигнала срещу шефа на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” Момчил Пашов, без да намери основание да го санкционира за конфликт на интереси.
 
Използвали служебното си положение Крум Аргиров, за да уреди зет си Момчил Пашов да се върне, като шеф на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград?

Добавени коментари

Ралица публикува:
01 Февруари 2024 | 15:46
А отгоре на това и областен го направиха
Спонсор публикува:
31 Януари 2024 | 05:27
ВИНАГИ Е КЪСНО ДА УБИЕШ ДЕПЕ САР, ГЕРБАДЖИЯ, ДЪЛБОКА /ДС/ БГ,БАШ СЪЩАТА ПАРТИЯ И ПАРТ ИЯ НА ПУТКИТЕ! А ИМА И СЪЮЗ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ/СДС/ ПОЗНАВАХ ЛИЧНО ХОРА! ИЗМРЯХА НО СЕГА СА ТЕХНИТЕ ВНУЦИ!
Богданов публикува:
30 Януари 2024 | 21:09
Това е нормално за нашенци,до като са на "позиция" да си уррдат близките,защото сега им "кацнало гълабчрто на рамото,,утре ме могат" !!! Успех на всеки,който "помага"защото 'утре си никой",и ще съжаляваш,като моя милост се правех на "идеалист:',а тези около мене си "уредиха поколението" !!!
ВиК публикува:
30 Януари 2024 | 17:42
Проверете какво става във ВиК.Парцалите превърнаха дружеството във семейна фирма, чичо и леля, отдавна е пенсионери, тате шеф на гаража и главен кадровик, кума, шаферката...има още, проверете.
Какво очаквате публикува:
30 Януари 2024 | 15:05
Вие гласувахте за ГЕРБ, сега ще ядете дъртия гербав.
Вихрен публикува:
30 Януари 2024 | 14:24
Резил
Георги Аргиров публикува:
30 Януари 2024 | 10:12
Е това е ГЕРБ назначават човек с "памперси" на такъв пост. Дайте шанс на младите нека се развиват да се убочават за да имат авторитет самучуствие кариера е не става. Жоро минерала и Сашо Манолев го слагат мустакли за зам Областен. По времето на Котев фалира Увекс а сега вече се мисли за родата. Грозна работа чак ми се повръща, като го прочетох. Ние от Сандански го нещем и го дадохме на джумаята.
Ваня публикува:
30 Януари 2024 | 10:05
До девето коляно ще се уредят на държавна служба! Алчни до изнемога! Не си гледа старините, а клечи за заплата до посиране!
той публикува:
30 Януари 2024 | 09:55
как може бе хорааа,тоя е на 100 години а младие в чужбина

Добавете Вашия коментар

TOP