Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев връчи годишните награди на БТПП

04 Декември 2017 | 22:15
0 коментара
Общество

Повече от 200 гости уважиха годишните награди на Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”

"В края сме на една добра година за българското производство, през която компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни – износът на страната ни расте с 14%, а една от най-големите агенции – Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала. 
Така че съвсем естествено всички ние гледаме с високи очаквания към 2018 г. Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции", каза още Манолев. 

По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

"Надявам се и всичко това да направи българските компании още по-конкуренти и успешни на международния пазар", допълни Манолев.

 

Добавете Вашия коментар

TOP