Зам. директорът на Девето училище Б. Костадинова е новият шеф на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

06 Юни 2022 | 10:59
0 коментара
Култура
Зам. директорът на Девето училище Б. Костадинова е новият шеф на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Заместник-директорът на Девето училище „Пейо Яворов“ в Благоевград Богдана Костадинова застава начело на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Тя спечели конкурса за директорския пост, който се състоя в петък. Костадинова излезе пред конкурентките още на защитата на концепция за управление, преструктуриране и развитие на центъра през следващите 3 г., като бе оценена от комисията с 93 точки от 100 възможни.

Съперничките й за поста Емилия Вишанина, ръководител на общинския Дневен център за стари хора, и Силвия Иванова, досегашен директор на ЦЛТРДБ, отидоха на интервюто, което бе последният етап от надпреварата, съответно с 84,60 т. и 72 т.

В директорското кресло на ЦЛТРДБ през последните 2,5 г. няколко пъти се сменяха две дами. Хореографът, лицензиран треньор по спортни танци и гл. асистент във Факултета по изкуствата в ЮЗУ Цветанка Гаврилова бе назначена на поста през 2016 г. от кмета Атанас Камбитов. Дошлият след него Румен Томов я отстрани през януари 2020 г. с мотив, че конкурсът бил опорочен и тя не отговаря на изискванията за длъжността. На мястото бе назначена началната учителка в Четвърто училище Силвия Иванова. Тя спечели конкурса, обявен няколко месеца по-късно, и стана титуляр. Цв. Гаврилова обаче заведе дело и го спечели. Кметът Томов бе принуден да я върне в директорския стол, но само за 2 часа, и пак я освободи. Силвия Иванова пак зае поста, но вече като вр.и.д., което задължава кмета да проведе конкурс за избор на титуляр. Цветанка Гаврилова не продължи съдебната битка и насочи усилията си в друга посока, като преди дни откри танцово училище в подлеза под театъра в центъра на Благоевград.

Богдана Костадинова е зам. директор на Девето училище от 3 г. Преди това тя бе главен учител в Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“, където преподаваше счетоводство. В Девето училище тя първо бе финансист, а като зам. директор води часовете по предприемачество и технологии на учениците от 5 до 7 клас. Баща й е известният треньор по баскетбол, 94-г. Величко Вучков, основател на първия отбор по баскетбол за девойки в Благоевград, а свекър й е бившият директор на Езиковата гимназия и началник на Регионалния инспекторат по образование Веселин Костадинов.

Конкурсът в ЦЛТРДБ е третият директорски, на който се явява Богдана Костадинова, тя бе сред кандидатите за шефските кресла и в Единадесето училище, преди това и в Икономиката.

Официално резултатът от конкурса за ЦЛТРДБ, парафиран от кмета Илко Стоянов, се очаква да се обяви във вторник./Струма/

TOP