Залят е част от пътя Якоруда-Юндола

18 Юни 2023 | 10:20
2 коментара
Общество
Благоевград
Залят е част от пътя Якоруда-Юндола

Водите на река Черна Места са излезли от коритото си, скъсали са подпорна стена и са залели част от пътя Якоруда-Юндола. В момента спешни екипи работят в района на скъсаната подпорна стена и подкопаването на част от пътя Якоруда- Юндола, който е залят и с кал от придошлите води на река Черна Места, информира областният управител на Благоевград Стоян Христов:

"Работи са не място, в момента водата е вече спаднала, там където е подкопано се насипва и се възстановява. Областта поддържа непрекъснат контакт с общините и с отговорните институции, и се докладва непрекънснато". 

Нивата на основните реки Струма и Места са във високи към критични граници, но пряка опасност от наводнения към момента няма. Контролирано се изпускат и водите на язовирите в областта, чиито обеми също са високи,заявиха от териториалното поделение на ДПУСЯ. Критичните места са най- вече около планинските реки, които се следят денонощно, увери областния управител.

"Областта поддържа непрекъснат контакт с общините и с отговорните институции - Пожарна безопасност и защита на населението, полицията, дежурни части и се докладва непрекъснато".

Добавени коментари

Sabri Alish публикува:
08 Август 2023 | 19:28
Ако новият кмет на Якоруда, е обещал на Беди и Карафеиз и Магда да ги остави НА РАБОТА ,НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН. ДА СЕ ЗНАЕ. Никой няма да го подкрепи в Якоруда. ДПС ще извърши ПОДМЯНА, а не ПРОМЯНА.
Драго публикува:
26 Юли 2023 | 11:14
Новини от Югозападна България Начало Новини Общество С мащабна кастрационна кампания овладяват проблема... С мащабна кастрационна кампания овладяват проблема с бездомните кучета в Якоруда 22 Юни 2023 | 10:433 коментараОбществоБлагоевград С мащабна кастрационна кампания овладяват проблема с бездомните кучета в Якоруда Четири лапи и община Якоруда организират кастрационна кампания за бездомни животни, съобщава потребител на Facebook. От 3 до 14 юли ще се проведе кампания за ваксинация, обезпаразитяване и кастрация на кучета и котки на територията на община Якоруда. В програмата ще могат да се включат и животни на социално слаби жители на общината, като кастрирането на животните на тези граждани е безплатно. С предимство ще бъдат женските кучета, уточняват организаторите. "Моля ако някой знае за бездомни кучета (освен тези по центъра)да каже,за да ориентираме хората по бързо и да бъдат кастрирани колкото се може повече животни! И много моля без излишни коментари от рода на,, те за за трепане,, и т.н..Кастрацията е единственият начин да се намали популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин (ее,до следващото изтърсване на бусовете с кучета в града ни). Благодарим на община Якоруда за съдействието!(И на две дами, благодарение на които се осъществи тази кампания!)", пише още потребителят на Facebook. кучетапиринскокампанияякорударегионабездомни Добавени коментари Мердие публикува: 26 Юли 2023 | 11:03 Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен ...

Добавете Вашия коментар

TOP