Заловените мигранти край Градево са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“

17 Май 2022 | 13:03
0 коментара
Криминално
Заловените мигранти край Градево са с наложени мерки за неотклонение  задържане под стража

Районен съд – Благоевград наложи мерки за неотклонение “задържане под стража” на 15 сирийски бежанци.

Това постанови на вчерашното заседание съдия Кристина Панкова, която уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежките мерки по отношение на групата сирийски бежанци, които са обвинени за нелегално преминаване на границата.

Групата от 17 бежанци бе заловена на 13 май при акция на “Гранична полиция” в района на симитлийското село Градево. На практика в ареста остават всички 15 възрастни бежанци – 13 мъже и две жени.

Двете деца – на 6 и 8 години, които бяха с тях, ще бъдат приютени в социален дом до освобождаването на родителите им.

Припомняме, че в групата от 17 бежанци повечето са роднини, като сред тях имаше шестима братя, един от които бащата на децата.

Това са млади хора, около 25-годишни, които след задържането си в обясненията си пред разследващите казали, че търсят спасение след войната в Сирия.

Те твърдят, че платили в Истанбул по 4000-4500 евро на човек, за да стигнат до Сърбия, като крайната им цел била да стигнат в Германия при техни близки. Бежанците преминали нелегално през граница, след което били качени в два микробуса.

Шофьорите на микробусите – двама роми от Симитли, също бяха арестувани при акцията на “Гранична полиция” и предстои да бъдат привлечени като обвиняеми като участници в престъпната схема.

Определението на Районен съд – Благоевград по отношение на 15-те сирийски граждани подлежи на обжалване пред Окръжен съд.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP