Залива ни нова грипна вълна

03 Март 2020 | 11:37
0 коментара
Общество

За последното денонощие няма регистрирани случаи на коронавирус в България. Същевременно има много заболели от втората вълна на т.нар. вирус тип Б.

Днес ще бъдат изследвани 12 нови проби във Военномедицинската академия (ВМА). Сред тях голяма част са на чужденци от Германия, Исландия, Франция, Молдова и Румъния. В Националната лаборатория също ще бъдат направени проби. Те са общо 12 – на 4 души от Бургас и 8 от Варна.

Ръководителят на кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че новата вълна на грип Б натоварва допълнително лабораториите, тъй като едни и същи специалисти се занимават и с коронавируса.

По думи на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев се за първи път от десетилетие сме свидетели на толкова ускорено развитие на втора вълна от грип Б. До този момент не е имало толкова голям брой области, които са засегнати от грипа.

Епидемия вече са обявили в областите Бургас, Варна и част от столичните и пловдивските общини.

От Искра.бг припомняме, че заради грипа бе обявена грипна ваканция в областите Бургас, Благоевград и Перник. Тя ще бъде три дни – на 4, 5 и 6 март. Децата ще бъдат в класните стаи отново на 9 март

Добавете Вашия коментар

TOP