Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ

09 Юни 2020 | 10:16
1 коментара
Общество

Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На нейно място са създадени две нови Катедри – "Управление на образованието и специална педагогика“ и „Социална педагогика“.

Проектът за преструктуриране във Факултета по педагогика е приет на заседание на факултетния съвет на 21 май 2020 г.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Янка Стоименова като причина за преструктурирането посочи:

„През първия семестър на тази учебна година, броят на студентите които сме обучавали е 2026. В сравнение с други факултети броят на студентите е неколкократно по-голям и това ни дава основание да направим преструктуриране, за да бъде обучението по-качествено“, уточни доц. Стоименова.

Факултетът по педагогика е на първо място по приходи сред деветте факултета на университета за бюджетната 2019 година с приходи над 288 000 лева.

„Друг мотив заради който се наложи това преструктуриране е, че в структурата на Факултета по педагогика към настоящия момент тогава имаше само три катедри, а в останалите структурни звена на университета, катедрите са четири, пет или шест, което ни поставя в неравностойно положение с останалите звена във факултета“, посочи доц. Стоименова. 

Нуждата да бъдат създадени нови две катедри идва и от това, че Катедра „Педагогика“ покрива дейността на целия факултет. Декана на факултета посочи, че работата в Катедра „Педагогика“ е многообразна, има голямо разнообразие от специалности и разнообразие от форми на обучение.

След преструктурирането на Катедра „Педагогика“ се очаква да бъдат създадени и нови специалности към двете новосъздадени катедри, които ще бъдат с езикова насоченост.

Добавени коментари

Фарфарон Домуски публикува:
09 Юни 2020 | 14:02
Глупости на търкалета! Пак задкулисни игрички на подлизурковци на незаконния "ректор" - пенсионер, пишман "професор". В ход е тотален опит за изгонване от ЮЗУ на стойностните учени и премахване от ръководни постове, където все още има някои от тях, и замяната им с некадърни послушковци, които не смеят да пръднат, ако гуруто им не разреши. Но и гъза си да съдере, дните на некадърника са преброени. Въпросът сега е - дали този ще го търпят още да дерибейства и краде, затривайки университета, или ЮЗУ все още има минимални шансове да се съвземе!

Добавете Вашия коментар

TOP