Захарин Хаджийски открива първото заседание на Общински съвет в Благоевград 2023-2027 година

02 Ноември 2023 | 13:54
0 коментара
Политика
Благоевград
Захарин Хаджийски открива първото заседание на Общински съвет в Благоевград 2023-2027 година

Областният управител на Благоевград Мария Димова още в понеделник, след балотажите по места, ще започне насрочването на тържествените заседания на новооизбраните общински съвети във всички 14 общини на територията на областта.

Благоевград, като областен център, най-вероятно ще бъде първи, като се очаква новите 41 общински съветника да положат клетва още в петък – 10 ноември.

По традиция първата сесия на новоизбрания Общински съвет ще бъде председателствана от най-възрастния сред местните парламентаристи. В Благоевград такъв е 64-годишния Захарин Хаджийски, който след отпадането на Христо Ковачки – Мама Кажа от местния парламент, се явява като най-възрастния общински съветник в Благоевград. Банкерът бе избран за общински съветник от квотата на ПП „Свобода“.

След откриването на тържествената сесия и полагането на клетва от новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства, се очаква да бъде стартирана процедура по избора на председател на Общински съвет – Благоевград.

Изборът, който предстои е изключително важен за правилното функциониране на Общински съвет и Общинска администрация, поради което жителите на Благоевград очакват този път да не се повтаря сценария от преди четири години, когато няколко месеца местния парламент бе без избран председател.

Добавете Вашия коментар

TOP