Заета около половината от легловата база в болниците в Благоевградско

08 Март 2021 | 13:14
0 коментара
Общество

"Средно около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета", каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

"В момента има малко над 300 хоспитализирани пациенти с коронавирус, като се наблюдава плавен ръст и постепенно запълване на леглата", обобщи той.

"На среща тази сутрин с директорите на лечебните заведения в областта е взето решение МБАЛ-Благоевград да бъде преобразувана в COVID болница. В следващите две седмици единствено кардиологично и хирургично отделение остават "чисти", тоест там няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирус", посочи д-р Калоянов.

Капацитетът на болницата в Гоце Делчев е изчерпан (ВИДЕО)

Останалите ще бъдат предназначени за болни с доказан коронавирус. В момента в лечебното заведение в областния център са настанени 67 пациенти с коронавирус, в двата филиала в Петрич и Сандански на Югозападна болница се лекуват 85 болни, в болницата в Гоце Делчев - 59 и Разлог с 52-ма пациенти с коронавирус. Пациенти с коронавирус са настанени и в останалите лечебни заведения в областта.

"В рамките на днешния ден със заповед на директора на РЗИ ще бъде преустановен плановият прием и свижданията. Продължава да се следи броя на заболелите и най-вече на хоспитализираните", посочи д-р Калоянов. "При рязко покачване ще бъдат предприети допълнителни противоепидемични мерки на локално ниво", допълни той.

Добавете Вашия коментар

TOP