Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата

17 Декември 2022 | 09:44
5 коментара
Криминално
Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата

Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата!

МВР иззе 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол (202 кашона цигари марка "Карелия"), 90 000 лева и 5 грама кокаин!

Задържаните в благоевградския арест Велислав Панайотов - Вили бореца и Йордан Ортакчийски - бат Дана, чрез Адвокатите си искат споразумение с прокуратурата, като са готови да се признаят за виновни с цел смекчаване до "условна присъда". В предвид, че двамата са с чисто съдебно минало, но през последните години са били оперативно интересни за МВР.

В. Панайотов е бил осъждан два пъти, в единия за причиняване на средна телесна повреда, но и при двата случая наказанието е било глоба, която е заплатил. В последствие е реабилитиран и към момента се води неосъждан.

Неосъждан е и Йордан Ортакчийски.

Двамата са задържани и привлечени от прокуратурата в качеството на обвиняеми. Безкомпромисен Съдия Владимир Пензов от Районен съд – Благоевград им наложи постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Пропомняме, че специализираната полицейска операция бе проведена на територията на Благоевградска област и в столицата на 9 декември. Действията са реализирани съвместно от служители на сектор БОП – Благоевград при ГДБОП и на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Благоевград.

В хода на разследването в рамките на спецакцията са установени и иззети 202 кашона цигари марка "Карелия" без български акцизен бандерол, като само ден преди успешната спецоперация на ченгетата "дистрибуторите" са продали близо 100 кашона в склад извън Благоевград, които са иззети от криминалистите.

При акцията в склад на бившето Аптечно управление в Благоевград бяха открити около 30 кашона с цигари, а други 70 кашона в микробус пред склада в момента, в който били разтоварвани. За транспортирането кримигероите ползва ли джип марка „Мерцедес“ и микробус марка „Ивеко“.

Оказа се, че помещението било отдадено само преди седмица на Панайотов и Ортакчийски от собственика, бизнесмена Георги Качев, като намерението им било да го ползват за шивашко оборудване.

При ареста двамата задържани са респектирани от качулките заради мерки за сигурност в предвид, че притежават оръжие. При процесуално следствените действия Антимафиотите обискираха щателно автомобилите и жилищата обитавани от двамата, като общата сума намерена е 83 780 лева и 3360 евро.

Освен цигари ченгетата открили и 5 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на кокаин. Част от наркотика е намерен увит в 100 левова банкнота в портфейла на Велислав а другия в пощенската кутия, където са му излезли и отпечатаци. Въпреки, че Вили бореца твърдял, че наркотичното вещество е за лична употреба, криминалистите са категорични, че става въпрос за "държане и разпространение".

При ареста са иззети и 4 мобилни апарата със СИМ карти, като в личните им телефонни апарати разследващите се натъкнали на кореспонденций през различни приложения с полицаи от Сандански, Петрич и Благоевград, както с лица от контингентта в Югозапада и различни субекти, които взимали пари на лихва от двамата "бабаити".

Към момента обвинението и сектор криминален към ОДМВР-Благоевград събират още доказателства и разпитват свидетели, за незаконните дейности на Велислав Панайотов - "Вили бореца" и Йордан Ортакчийски - "бат Дана", като най-вероятно ще имат няколко обвинения за "държане и разпространение" на наркотици, търговия с акцизни стоки, незаконен хазарт и лихварство.

Очаквайте подробности!

Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата
Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата
Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата
Задържаните Вили бореца и Бат Дана искат споразумение с прокуратурата

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
22 Декември 2022 | 19:34
Станимир пожарната ближе ли лайненцата на чапови
мастаро публикува:
18 Декември 2022 | 08:53
а бе вие защо само коментирате че вилката му се води по акъла е та вилката си е от години в джаза с багажа не го правете на много честен неможе само даната селяко да е виновен вилката не е цвете за мирисане цело лето по морето какво рави вилката а са припадаме оооооооооооооооооооооо
Gaga публикува:
17 Декември 2022 | 19:22
Заслужават да сключат споразумение невинни изглеждат
IVANOV публикува:
17 Декември 2022 | 10:50
Tuka znachi stava duma za cadar ot policiata vsicki nezakonni deinosti sa hvanali . Mi Vili kakvo mu se vodi po akala
Стойчо Стоянов публикува:
17 Декември 2022 | 10:49
Абе много бързо искате да излезете да не сте запазили за Велинград на Нова Година сега НАП и КПКОНПИ трябва да се активизират да видят от къде са тези пари с какъв произход са

Добавете Вашия коментар

TOP