Задържаният в Благоевград с 663 незаконни патрона остава в ареста, бил “агент под прикритие”

14 Февруари 2022 | 08:08
0 коментара
Криминално
Задържаният в Благоевград с 663 незаконни патрона остава в ареста, бил  агент под прикритие”

42-годишният софиянец Григор Борисов, който бе задържан заради незаконно притежание на 663 патрона, открити при полицейска операция в квартирата му в Благоевград, остава в ареста. В събота Районна прокуратура внесе искане в съда за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“. На обвиняемия бил осигурен служебен адвокат от благоевградската колегия – адвокат Надежда Римпева. Преди началото на делото обаче в залата пристигнал софийски адвокат. На въпрос на съдията кой от тях иска да го представлява, той заявил и двамата, но в крайна сметка подписал пълномощно на софийския адвокат, на когото дори не знаел името, заяви за „Струма“ адвокат Надежда Римпева.

На делото мъжът, който е роден във Велико Търново, но имал адресни регистрации в кв. „Люлин“ в София, а впоследствие и в Благоевград, разказал, че е „агент под прикритие“ и защитавал националната сигурност. Агент била и съпругата му във Великобритания, където той също пребивавал преди време. Патроните му били нужни, за да се опази при евентуална офанзива на НАТО, освен това искал да защити  президента Румен Радев от преврат, но тази опасност вече била отпаднала.

Коментирал и международното положение по отношение напрежението по оста Русия – НАТО, тезата му била, че не е заради Украйна, а да се спре обединение между руски енергийни източници и германски технологии… Неговата мисия била да спасява българи в чужина. Така и обаче не дал обяснение откъде се е сдобил с толкова незаконни боеприпаси, като отговорил с въпрос: „Дали Левски, Ботев и Гоце са имали разрешително за патрони?”.

На обвиняемия е назначена психиатрична експертиза, която да установи дали не страда от заболяване. Тъй като престъплението, по което е обвинен, е от висока степен на обществена опасност, съдия Екатерина Николова му е наложила мярка „задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Благоевград.

Припомняме, че при проверка на квартирата на Григор Борисов в Благоевград в четвъртък около 14:00 ч. полицейски служители на сектор ПКП  намериха и иззеха около 663 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие, томахавка и бронежилетка, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. По случая бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК –  незаконно притежаване на боеприпаси.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP