Задържаха под стража двама телефонни измамници в Благоевград

07 Май 2023 | 16:00
0 коментара
Криминално
Благоевград
Задържаха под стража двама телефонни измамници в Благоевград

В Районен съд-Благоевград уважиха искането на прокуратурата за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама обвиняеми. 69-годишен, е подведен под наказателна отговорност за измама на две пенсионерки, информираха от съда.

В. Венков се прествавил пред едната, която е от село Покровник за полицейски инспектор. Съобщил по телефона, че трябва да плати 4000 лева за защита на дъщеря й, която предизвикала пътен инцидент. Пред другата жена, която е от Благоевград, заявил също по телефона, че трябва да плати парична сума, за да спаси нейния син от ежко наказание. Представил се за адвокат. Пенсионерката, останала стресната от търсените първоначално 30 000 евро. Бързо  успяла да събере едва 4200 лева. Предала ги на непознат за нея мъж пред дома й на улица "Мелник" в града. След проведено разследване криминалистите са установили, че е действал в група за телефонни измами в качеството на куриер. Той ще бъде изправен пред съда по член 209 ал.1 и член 20 ал.2 от Наказателния кодекс. 

В ареста остава и Б. Ш, решиха благоевградските магистрати. Той е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343 б ал. 4, във връзка с чл. 28 ал.1 от НК. Престъплението е извършено в пияно състояние.

Добавете Вашия коментар

TOP