Задръствания по граничните пунктове

28 Август 2023 | 08:51
0 коментара
Общество
България
Задръствания по граничните пунктове

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) към Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа.

На пункта "Калотина" на границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. На пункта проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет - за излизащи леки коли. Извършват се и ремонтни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че тази временна организация може да удължи времето за преминаване. От „Гранична полиция“ съветват да се използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци". 
 
По границата с Румъния интензивен е трафикът на ГКПП "Видин", "Дуранкулак" и "Кардам" за товарни автомобили на изход. 

От днес до 31 август на пункта "Дунав мост" при Русе ще се извършат ремонтни дейности, като ще бъде въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа, във времевия диапазон от 22:00 часа до 02:00 часа. През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти. 
 
В сила е и заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август, с която през граничния пункт "Вама веке“, съпределен на българския ГКПП "Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/ "Липница“ и "Крушари"/ "Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа. На границата с Турция интензивен е трафикът на пункт "Капитан Андреево" на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили. 

Добавете Вашия коментар

TOP