Задругата банските механджии представят "Уникално Банско"

25 Август 2022 | 15:53
11 коментара
Култура
Задругата банските механджии представят Уникално Банско


Задруга на банските механджии „Уникално Банско“, Съюз на туристическия бизнес – Банско и Община Банско канят всички на традиционния Кулинарен празник „Уникално Банско”.
Празникът ще се проведе на 02.09.2022 /петък/ и 03.09.2022 /събота/ на площад „Никола Вапцаров“ в гр. Банско.
02.09.2022 /петък/
19:00 часа – изложба-базар на традиционни местни, непознати ястия и специалитети, приготвени от членове на Задругата на банските механджии „Уникално Банско“
19:30 часа - възстановка на автенитична банска сватба с участието на самодейци от читалище „Никола Вапцаров “ - събитието се прави за първи път с всички елементи на ритуала: „попрелка“ /седянка/ и „грабане“ на невестата, посрещане на невестата и кланяне на свекървата, редене на чеиз на каруца, сватбено шествие, почерпка и веселба с народни хора
03.09.2022 /събота/
18:00 часа – детска банска кухня – приготвяне на баница и месене на фудуле
19:00 часа – изложба-базар на традиционни местни, непознати ястия и специалитети, приготвени от членове на Задругата на банските механджии „Уникално Банско“
19:30 часа – веселие и смях с Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов, които ще представят на открито комедийната театрална постановка „МЪЖЕ ПОД ЧЕХЪЛ“ на Държавен куклен театър "Константин Величков" гр. Пазарджик под режисурата на Владлен Александров, сценография Иван Карев.
През двата дни на празника, гостите на Банско ще имат възможност да научат интересни факти за стари рецепти, прилагани в кухнята на банскалии от минали до днешни времена.
На изложбата - базар на местни майстори-занаятчии ще намерите красиви ръчно изработени предмети, отразяващи местните занаятчийски традиции.
Заповядайте и бъдете част от тази палитра от цветове, емоции, аромати и автентичност!

Добавени коментари

Гоше-е-е, публикува:
01 Септември 2022 | 22:42
Къде ги видя "толкова много дипломи" у тоя смешник? Как му определи "опита"-навярно от полето с бали? Бил "образован и далновиден политик"-точно за такъв селяк няма да гласуваме!!!НЯ-МА!!!Защото за разлика от тебе ние го познаваме!
Уместни статии писани с "Кеф" публикува:
31 Август 2022 | 22:30
Виж какво ,ИДИОТ! Ти нямаш никаква съвест.Заблуждаваш хората на Банско да гласуват за Мацурев,а после той ще изпълнява прищевките на едни други,които ще са истинските "депутати".Нямаш никаква съвест!Продаваш се за жълти стотинки,които после ще ти горчат и на тебе!ПОДЛОГА МРЪСНА!
Кеф публикува:
29 Август 2022 | 23:44
Лайно смачкано, те който под всяка статия за Банско пишеш грозните си и тъпи коментари за тоя и оня и едни и същи, ти който цял живот се мазниш и лижеш гъзове, ти който правиш copy, paste и разпращаш за да се издигаш в очите на някой си жалък, прост и ограничен, ти си маша, подлога и цял живот не си изкарал пет пари с честен труд. Всичко е подаяния, на черно и от лизане на дупе гащи. В този сайт освен ТИ и още 2,3 които се знаят друг не пише. Хората знаят и познават и Александър и всички срещу които пишеш, ти не подронваш авторитета им, а унижаваш и опропастяваш себе си и рейтинга доста ти падна. Жалък си доста, смешко!!! На всяка статия един и същи коментари знаем и сме виждали кой ги пише знаем доста историйки за теб плъх. И на пиринско рейтинга му пада, под статиите се пишат неуместни и несвързани неща далеч от статията.
Георги публикува:
27 Август 2022 | 08:22
Приятелю, аз пък не разбирам защо плюете по човек с толкова дипломи и опит! Явно си държите да гласувате за селяци, а не за образовани и далновидни политици!
До Сопсвеника на вестника публикува:
26 Август 2022 | 23:09
Как може от известно време под всяка една статия в този весник, която е за Банско, коментарите са винаги за Мацурев. Мисля че коментарите се пишат от самия Г-н Хамбарджийски, защото коментарийте са в един и същи стил. Забележете го и това е само негова работа. Засрамете се ставате за смях.
В главата,в главата-а-а е важно що има публикува:
26 Август 2022 | 15:20
В казармата имахме един старшина Пиронков.Той казваше: "Може да имаш диплома колкото портала - тук командва старшина Пиронков!" Та сега и Сашко-имал много дипломи-та какво от това.Важното е какво има в пипето.А в неговото пипе се видя,че няма нищо.И за какво са му толкова дипломи? Ами той се сдоби с тях докато беше в парламента и имаше много пари,за да дари на Банско "милиони" и да си купи куп дипломи! Сега ще ми говорите врели не кипели!Айде стига де!На друг ги говорете тези приказки!
Признание публикува:
25 Август 2022 | 21:44
Всеизвестно е,че пловдивската е купена!!! А другите му са мечта!Никога и никого не можете да "затапите" с фалшиви "доказателства"!С такива боклуци не бихме си избърсали и задниците,защото ще си ги насиниме.Дръжте си ги,за да ги изложите някога в музея на Мацурко!Затъвате в глупости и простотии все повече и повече.
Банско е Мацурев! публикува:
25 Август 2022 | 19:01
За ваше сведение, тролчета, Мацурев има бакалаварска степен по „Стопанско управление“ в Пловдивския университет, притежава диплома за висше образование специалност „Маркетинг“ от Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в София,магистър е по „Национална сигурност“ и „Финанси“, завършва българското училище за политика „Димитър Паница“ и „Института за политика“. Май ви затапихме простите усти! А Баненски и Икономов - да си мечтаят за тези дипломи!
Бриндо,добринищениньо! публикува:
25 Август 2022 | 18:01
Що не пишеш,че в събота Детската банска кухня ще бъде представена от банския многодипломен ресторантьор,който търкаля бали,тротинетки и "фодуле"? Мисля,че се казва фодула или в мн.ч.-фодули.
Ту! Не ви ли е срам? публикува:
25 Август 2022 | 17:51
Излагате се! Защо си мислите,че никой в Банско не познава това келеме? Многобройни дипломи?Толкова по-зле! Като има "многобройни" защо е толкова прост?Та и вие покрай него! Ще дойде ден,когато и вие и тоя клепоух посерко ще ви е срам от това,което пишете за него."Занимава се с ресторантьорски бизнес".Кой бре? Той или баща му? Той нали търкаля бали.И не пишете повече за "многобройните му дипломи",защото знаем,че има само една купена от Пловдив! Ако има и други-значи са нарисувани.Помним го какъв зальохан барман беше в Хаджирускови къщи,когато баща му му беше "началник".Изроди!Сами се злепоставяте!
Банско е сила! публикува:
25 Август 2022 | 16:02
Драги съграждани! Приятели на Банско! Нашият лидер Александър Мацурев приветства начинанието! Знаете, че освен с политика, наред с многобройните дипломи които има, той се занимава и с ресторантьорски бизнес! Цял живот той работи за подобряване на бизнес средата в Банско и промотиране на всички бански механи. Да покажем благодарноста си към него на изборите на 2 октомври! Задругата на банските механджии „Уникално Банско“ и Съюз на туристическия бизнес – Банско стоят твърдо зад кандидатурата на Мацурев! Банско - ПОБЕДА!

Добавете Вашия коментар

TOP