Зад тези леки симптоми се крие сериозна венерическа болест!

21 Февруари 2024 | 00:04
0 коментара
Любопитно
България
Зад тези леки симптоми се крие сериозна венерическа болест!

Херпесът е заболяване, което причинява смесени реакции при повечето хора. Някой смята, че практически не може да се излекува и е безсмислено да се борим с него, други ни казват, че можем да се отървете от херпес, най-важното е да намерим добър лекар.

Външните прояви на инфекция са под формата на подпухналост, язви и везикули, които могат да ви смущават както през нощта, така и през деня със сърбеж, дискомфорт и невъзможност да извършвате рутинни дейности. Сексуалният живот с такива прояви също е сложен и дори става невъзможен.

Отсъствието на лечение може да доведе до повтарящ се генитален херпес и атипична форма на херпес, когато количеството на обривите намалява, но се диагностицира хронично възпаление на гениталните органи. Това състояние при жените е придружено от хиперемия (зачервяване) на вулвата, силен сърбеж, появата на пукнатини в областта на инфекцията и общо влошаване на благосъстоянието.

Разпространявайки се през тялото, херпесът може да покрие всяка част от тялото до очите и да доведе до проблеми с визията и дори слепота. С отслабена имунна система вирусът може да стане толкова агресивен, че да разруши мозъчната тъкан. Също така, може сериозно да наруши системата за съсирване на кръвта.

Най-честите признаци на генитален херпес са:

- началото на заболяването се характеризира с появата на парене, сърбеж и подуване, както и на обрив с локализация - вулвата, перинеума и ануса, уретрата, вътрешната част на бедрата;

-разкъсването на везикули с течно съдържание най-често се съпровожда от образуването на болезнени ерозии върху кожата;

-възлите в ингвиналната област се повишават, температурата се повишава, чувства се общо неразположение, главоболие и мускулната болка./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP