Забъркаха в зле скалъпен скандал примата на петричката борба Е. Николова

06 Април 2022 | 11:00
0 коментара
Спорт
Забъркаха в зле скалъпен скандал примата на петричката борба Е. Николова

Измамно се оказа усещането, че с края на европейското първенство по борба в Будапеща вътрешните скандали в националния женски отбор са секнали или поне временно туширани. Вчера пренебрегнатата за еврофорума в унгарската столица Биляна Дудова замеси името на Евелина Николова в конфликта около избора на българския представител в кат. 57 кг за олимпиадата в Токио, откъдето петричанката се върна с бронзов медал.

„За олимпийските игри миналото лято предпочетоха Николова, което не беше честно. Допуснах само една загуба от нея, при това не бях здрава и отиде тя. Но аз ще търся мястото си, защото целта ми са игрите в Париж през 2024 г. и се подготвям за титла. Надявам се нещата в нашата федерация да се нормализират”, заяви Дудова, а Спортист №1 на Петрич реагира на секундата с пост в социалните мрежи.

“Преди олимпиадата с Биляна се срещнахме 2 пъти – на 16.10.2020 г. победа за мен за 38 секунди, на 18.01.2021 г. при резултат 9:0 за мен туширах Дудова във 2-та мин. и 30-та сек. Въпреки двете ми безапелационни победи бе насрочено преборване коя от двете ще участва на европейската олимпийска квалификация. На това преборване Биляна не се яви, като от треньорския й щаб обясниха, че тя не може да поддържа килограмите си в тази категория /57 кг/. Нека да се бори Ева, да видим каква ще я свърши”, иронично завършиха специалистите около Дудова тогава. Е, аз я свърших, участвах на състезанието, победих в 4 срещи и си спечелих квотата за Олимпийските игри! След това решиха, че могат да ми вземат мястото, което САМАТА АЗ съм си извоювала! Ами не, когато оставиш нещата в ръцете на някой друг и крайният резултат не те удовлетворява, нямаш ни най-малкото право да искаш нещо, което НЕ е твое! Надявам се спекулациите след публикуваните от мен факти, свързани с моите участия на състезания и извоюваните от мен престижни отличия в името на България, да приключат!”, не остана длъжна по обвиненията Е. Николова, която в Будапеща се окичи със среброто.


 Е. Николова подкрепи думите си с доказателство за двете й победи срещу Б. Дудова преди олимпийската квалификация.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP