Забраняват движението на МПС по улиците в близост до храмовете в Петрич за Великден

11 Април 2020 | 13:26
0 коментара
Общество

На проведена работна среща   в Архиерейско наместничество на Петричка духовна околия бяха обсъдени детайлно всички наложителни мерки, които ще се предприемат и приложат във връзка с предстоящите празнични дни – Лазаровден, Цветница и Възкресение Христово.

На срещата присъстваха архиерейският наместник отец Павел Милушев, заместник-кметът Борислав Коларов – член и на Общинския кризисен щаб, началникът на РУ „Полиция“ гл. инспектор Станислав Арабаджиев /член на ОКЩ/ и ст. инспектор Йордан Симонски.

Сведени бяха ангажиментите на Архиерейско наместничество в Петричка духовна околия, съгласно инструкциите на Светия синод, заповедта на МЗ и препоръките на Националния оперативен щаб. По предложение на Общинския кризисен щаб се уточни: по време на богослуженията полицаи и общинска охрана ще организират реда за влизане на вярващи в двора на храмовете, както и дистанцията между тях; ще се оказва съдействие на свещенослужителите и църковните служители за обособяването на един вход в храма и един изход, ако има възможност с цел еднопосочно движение на миряните; ще има пряк контрол за недопускане струпването на хора пред входа и изхода.

По решение на двете страни, участници в работната среща, ще се забрани движението на моторни превозни средства по улиците в близост до храмовете в община Петрич за дните петък и събота, с цел да се осигури достатъчно пространство за разстояние между гражданите.

Добавете Вашия коментар

TOP