Забраниха на учениците да пеят Happy Birthday заради COVID-19

12 Октомври 2020 | 14:36
0 коментара
Любопитно

Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен Happy Birthday („Честит рожден ден“) заради опасения, че това може да способства разпространението на коронавируса, съобщава Daily Mail.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13138

На учениците е било казано да слушат песента в YouTube или да си я тананикат. Нововъведението се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат във въздуха и заразен човек може да предаде вируса на околните.

В някои училища е наложена и забрана за носене на торти, приготвени вкъщи.

Съпредседателят на групата родители-активисти UsForThem от Кеймбридж Кристин Бет счита, че забраната за пеене в училище е една от многото вредни мерки, включително и ограниченият достъп до вода и тоалетни.

„UsForThem вярва, че децата вече пострадаха достатъчно от дългата пауза в обучението си и трябва да получат възможността да се върнат в нормална и комфортна среда“, казва Бет.

По думите ѝ пеенето не представлява голяма опасност за предаване на вируса от деца, които най-малко от всички се заразяват и предават болестта. „Не можем да оставим на пауза живота на младите завинаги“, допълва майката.

Добавете Вашия коментар

TOP