ЗаБлагоевград: Какво може да причиниш, когато си на общинска служба, но не знаеш съвсем какви ги вършиш?

18 Май 2023 | 08:43
7 коментара
Общество
Благоевград
ЗаБлагоевград: Какво може да причиниш, когато си на общинска служба, но не знаеш съвсем какви ги вършиш?
Какво може да причиниш, когато си на общинска служба, но не знаеш съвсем какви ги вършиш?
В този случай - загуба на още неизлюпените лебедчета.
За поредна година лебедите на Бачиново няма да се радват на потомство. Този път няма да е заради законите на природата и някой гладен хищник.
Преди два дни езерото беше почистено от служители на бившето общинско дружество Биострой, поновому “Чистота” и “Озеленяване”. За щастие пострадали хора заради дрифтовете на една от цистерните по дъното на празното езеро няма.
Яйцата на лебедите обаче измръзнаха.
Грациозните птици се размножават само веднъж в годината, между април и юли. Женският лебед снася до 8 яйца, които се мътят в продължение на 36 дни и повече.
❓ Как е подготвено езерото преди почистването?
❓ Как и къде са преместени птиците и яйцата им, докато машините са работили вътре?
❓ Направена ли е предварителна консултация с експерт от РИОСВ?
❓ Кой е решил, че най-удачното време за почистване на езерото е именно сега?
❓ Кой ще поеме отговорност за случилото се?
На 16 май 2023 г. подадохме сигнал на зеления телефон на РИОСВ и ще проследим реакция им на сайта на службата, веднага щом публикуват регистъра със сигнали за месец май.
За сигнали за замърсяване на околната среда, нарушения на екологичното законодателство и аварийни ситуации към РИОСВ Благоевград:
Денонощен номер: 0886 199 056
Телефон за сигнали в работно време: 073/88 51 60
e-mail: [email protected]

Добавени коментари

haho публикува:
20 Май 2023 | 19:33
Дали ще се извини някой от тая група за неадекватни проблеми, които си измислят. Дали са проверили кой и какви задължения има към този "проблем". От това, което чета НЕ.
123 публикува:
18 Май 2023 | 21:47
Хайде стига сте търсили под вола теле. Езерото е чисто, лебедите щастливи и т.н. Спрете вече. Относно аптеката, ами тя е Дежурна аптека, само за пред нощта. Защо се правите на прости, да се чуди човек?
До хахаха публикува:
18 Май 2023 | 18:22
Пич, кога ще застроят Бачиново тея от групичката? Защо вече не са го застроили, ако както казваш, са толкова всемогъщи и разрушителни? Или просто спират схемите на кмета и слугите му, и ти покрай тях?
До Петрова публикува:
18 Май 2023 | 18:20
Оказа се, че аптеката при зърнени дава само нощни дежурства между 22:00 и 06:00 часа. През останалото време търсим лекарства в аптеките на Ларго и Кауфланд.
Петрова публикува:
18 Май 2023 | 16:09
Напишете и за дежурствата на аптеките. В неделя дежурната аптека, при зърнени храни, не работеше. Това е поредната издънка на цигането.
До сектата на групата от ЗаБлагоевград публикува:
18 Май 2023 | 13:30
Във връзка с безумията които се изписаха последните дни по повод почистването на езерото в парк Бачиново и яйцата на лебедите. За пореден път групата на "защитниците" си послужи с лъжи и манипулации с наистина чисти неща за да покажат колко са жалки, бездушни и евтини. Всички посетители на парк Бачиново и любители на природата/не на бетона/ могат да бъдат напълно спокойни. Езерото е пълно, лебедите заедно с патките се наслаждават на чистотата на водата в езерото. С яйцата им всичко е наред и за да зарадвам всички, очакваме скоро и черните лебеди да снесат яица и всички се надяваме да създадат потомство, а яйцата които бяха снимани с цел да манипулират са на патиците, а не на лебедите! Пак объркахте, греда!
Хахаха публикува:
18 Май 2023 | 12:16
Тея пак ли се разпърдеха от тая групичка, тея долни сектанти мръсни от ЗаБлагоевград... Тея нещастници, искаха да застроят цяло бачиново, те ли тръгнаха да се правят пак на загрижени? Тея ли нужници, които са цял живот на обществени поръчки и улиците в града ни са пълен барак заради тях? Тея ли скапаняци от промяната? Промяната повече еба мамата на държава за 1 година, отколкото онея другите и сега се правят на загрижени и чак кметове искат да стават... Леле мале с камани ше ги изнесем точно на тея нещастници... Единия от тях смиигъл с лаптопчето седи пред общината за да се прави на интересен защото искат постче в общината, смиигъла долен, дом няма ли си тоя изсъхналец или трябва да го прави само за пред хората... Пълни постановки, кухи мозъци, както тъпата им страница в фейсбук от сектанти и ти бриндо селяк смотан, смиигъл ти е обещал пост и сега хулиш, обаче Илко като спечели изборите ходи да ядеш и да пиеш да се буташ при него, но като ти резна крилата, защото си пълен боклук и обърна палачинката долно същество пияндурско...

Добавете Вашия коментар

TOP