ЗаБлагоевград: Как си представяте бъдещето на паркинга при поликлиниката?

25 Януари 2023 | 09:29
7 коментара
Общество
ЗаБлагоевград: Как си представяте бъдещето на паркинга при поликлиниката?
Фейзбук страницата ЗаБлагоевград публикува:
 
Как си представяте бъдещето на паркинга при поликлиниката?
Какво е мнението на жителите и гостите на община Благоевград за състоянието на паркинга пред болница „Пулс“ и поликлиниката? И искат ли този терен да продължи да се ползва като обществен паркинг, дори и срещу заплащане, като се благоустрои и модернизира?
На сесията на ОбС този петък, 27.01., като точка 21 в дневния ред, прикрито зад сложни термини и технически процедури по Закона за устройство на територията, е включено предложение за обединяване на част от частния терен на болница „Пулс“ с общинския имот пред него.
С това обединяване на имотите болница „Пулс“ ще получи възможност да изкупи общинския паркинг без търг, с удобната процедура „прекратяване на съсобственост“. С други думи, скоро паркингът от общинска собственост може да стане частна.
По темата няма обществено обсъждане, няма допитване, няма пресконференция на кмета.
Затова ние задаваме публични някои важни въпроси, на които се надяваме благоевградската общественост да получи отговори, ПРЕДИ вземане на крайното решение за бъдещето на паркинга от ОбС този петък:
- Каква е крайната цел на обединяването на общинския паркинг с частен терен?
- Кой и какво ще строи там и с какви пари?
- Ще има ли многоетажен паркинг?
- Ще може ли да се ползва от посетители на поликлиниката и срещу какво заплащане?
- Изследвани ли са всички възможности за ремонт, изграждане и стопанисване на паркинга?
- Обсъждана ли е възможността да се даде на концесия или с отстъпено право на строеж?
- Обмисляна ли е възможността за този ключов за града паркинг да се вземе заем, за да се построи и стопанисва? Кметът искаше да тегли огромен заем, за да прави паркинг при Аквапарка, който твърдеше, че ще е супер печеливш, без за това да има никаква обосновка. Паркингът пред ПУЛС е с гарантирана посещаемост и никога няма достатъчно места.
Призоваваме за рационалност, дискусия и действия в полза на обществото при вземането на решение за този имот. Считаме, че решение като това е абсолютно задължително да се взима прозрачно, с широка обществена подкрепа и след оценка на всички възможни варианти и аргументи “за” и “против”.
Притеснени сме от липсата на прозрачност при вземането на поредното важно решение за града ни. Вече няколко пъти гражданите показаха, че не искат повече общината да процедира по този начин, когато става въпрос за такива съществени въпроси. Повече не искаме да го допускаме!
Ние от ЗаБлагоевград смятаме, че в частната собственост няма нищо лошо. Повечето добри инвестиции се случват с частни пари. Когато обаче общински имот може да стане частен, кметският екип и Общински съвет дължат ясна информация на обществото какво, как, кога и с какви пари се планира, както и да предоставят реална възможност и достатъчно време за обсъждане на намеренията с гражданите.

Добавени коментари

Васил Малчев публикува:
25 Януари 2023 | 20:52
Общинския инспекторат да махнат колите от зелените площи пред ПУЛС . Илко да не се прави на циргадйия а да действа да се взима в ръце!
Качев публикува:
25 Януари 2023 | 13:52
Илката ще целуне ръка и да се наведе на Щерев и да вземе паркинга пред Пулс.
ФАКТ публикува:
25 Януари 2023 | 13:02
Стане ли частен , няма как да ги задължат да е безплатен, или с по-ниски цени... Хубаво , че обръщате внимание, това е поредният опит нещо да се "измуши" и то не в интерес на гражданите..
Kohones публикува:
25 Януари 2023 | 11:37
ilko da napravi procedura kato promishlenata ulica I parkinga na puls
Срам публикува:
25 Януари 2023 | 10:16
Кмета Илко Стоянов незнае какво да прави неговите съветници Мазуро и Ангел Ризов още не са му казали как да действа довечера в към 18,00 ще решат в общината. Нема такъв резил заеби и ГЕРБ го неще на Илко.
филип публикува:
25 Януари 2023 | 09:53
кмета защо не направи една пресконференция та да му идем ние гражданите и да го попитаме ама нещо след провала с улица промишлена имаме аки
Да идеш публикува:
25 Януари 2023 | 09:44
На болница и да си платиш минимум 10 лева паркинг МОШЕНИЦИ

Добавете Вашия коментар

TOP