За За "семейна хармония" жена плати 3 320 лв. и 1 570 лв. на измамница

02 Август 2022 | 13:00
0 коментара
Криминално
За За семейна хармония жена плати 3 320 лв. и 1 570 лв. на измамница

Криминалисти от Районно управление в Шумен издирват измамница, която взела 3 320 лв. и 1 750 евро от жена, за да възстанови семейната хармония и уюта в дома й. Работата по случая започнала вчера, когато по обяд в полицията дошла 47-годишна жена от село в община Каолиново.

Пред криминалисти тя заявила, че е измамена със сумата от 3 320 лева и 1 570 евро. Парите трябвало да послужат за "разваляне на магия". Дала ги на жена, с която контактувала от известно време. Заплащала дребни суми за съвети и за ритуали, с които да се развали лошата поличба над семейното огнище.

След като не дали резултат, непозната уж веща жена, й предложила друг вариант, който със сигурност щял да помогне. За целта обаче била нужна точна сума в левове и евро. Обещала да върне парите, след като приключи ритуала. Двете се разбрали да се срещнат зад църквата на пл."Кристал" в центъра на Шумен.  

Лековерната жена дала парите на врачката и останала без пукнат лев. За обреда по възстановяване на хармонията обаче, били нужни яйца и черен пипер. Затова шаманката  дала пари на жената и я изпратила до най-близкия магазин да купи продуктите.

Когато доверчивцата се върнала от магазина, установила, че врачката я няма и решила да подаде сигнал в полицейското управление. За измамата е образувано досъдебно производство, а от ДМВР- Шумен отправят апел никой да не се доверява на непознати и да не предоставя пари за съмнителни услуги.

"Не съобщавайте с какви парични средства разполагате. Не споделяйте личните си данни, информация за вас и вашите близки, защото много често, след като спечелят доверието ви, измамниците могат да приложат различни схеми уж да ви помогнат.", е призивът на полицията.

Добавете Вашия коментар

TOP