За свободата в Симитли

04 Март 2019 | 10:25
0 коментара
Култура

За свободата българска: запалихме празнични огньове, кръстосахме града с празнично шествие, водени от духов оркестър и мажоретен състав, поклонихме се дълбоко пред подвига на героите и поднесохме светя за вечна слава на освободителите.

Националният празник, след историческия поход до връх Кръста, продължи с шествие, което, традиционно тръгва от центъра, до паметника Лъвчето, след това до площад Илинден.

Венци и цветя на признателност положиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов,председателят на ОбС Владимир Христов, народният представител Стефан Апостолов, политици, общественици, много граждани.

Празничната програма на площад „Илинден” бе с танци на можоретки и ансамбъл „Веселие”. Вокална група „Пламъче“ изпълни песни за славата на България и народната памет.  Рецитал, посветен на свободата на България  с изключителен патос и усещане за момента на провъзгласяване на най-хубавата дума на света „свобода“ поднесоха ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ град Симитли.

Тържествена заря проверка бе направена в памет на загиналите за България.

Богата празнична заря озари небето над Симитли, огньове горяха в дворовете на десетки къщи в град Симитли и общината.

Междувременно  на историческия връх Кръста в село Ракитна небето засия от цветни багри, а величественият кръст светна в знак за свободна България.

Добавете Вашия коментар

TOP