За първи път в "Югозападна болница" Петрич: Извършват клетъчна терапия със стволови клетки на сърдечносъдови болни пациенти

28 Ноември 2019 | 16:08
0 коментара
Общество

За първи път в историята на „Югозападна болница“ АД , филиал Петрич от днес започва клетъчна терапия със стволови клетки на пациенти, които имат сърдечно съдови заболявания или болести в крайниците ,вследствие на диабет и други болести .

Двамата специалисти  идват по покана на шефа на хирургично отделение д-р Иван Петров и са  от Русия, те  работят в московски медицински университет и са пристигнали в Петрич вчера/днес/.

Двамата специалисти са представители на престижният Национален център по сърдечно съдова хирургия в Москва. Те практикуват от години този вид лечение ,но в Петрич и като цяло в страната ни това е новост.“

Лекарите ще преглаждат пациентите от петричка община профилактично ,след което на някои от тях ще се назначи специализирано болнично лечение по новия метод .Това означава, че ще бъде направено така, че болните които имат байпас или пък недостиг на кръв в периферните клетки на крайниците ,поради липсата на съдове ще им се поставят нови такива .

Добавете Вашия коментар

TOP