За първи път в Благоевград! Областният управител Н. Шушков събра кандидатите за кметове и призова за открита и честна кампания, без черен пиар и личностни нападки

07 Юни 2021 | 22:06
2 коментара
Общество

За първи път в Благоевград се проведе среща между кандидати за кметове, домакинствана от областния управител Николай Шушков.

Представиха кандидатите за кметове на Благоевград в предстоящите частични местни избори. Това стана днес на официална церемония в зала “22 Септември“. Китка здравец получиха претендентите за ръководния пост Андон Тодоров, Людмила Костадинова, Румен Томов,Стефан Делиов, Виктория Каракостова, Илко Стоянов и Цвета Рангелова.

Целта на събитието бе да се проведе общо представяне на седемте кандидата, които ще се борят за подкрепата на благоевградчани на 27 юни. Според областния управител, днес, кандидатите за кметове са показали, че са зрели и отговорни хора.

Шушков заяви, че същите са пренебрегнали политическите си и идеологически ценности, както и личностните си различния, сядайки на една маса пред обществеността. Той призова кандидатите да проведат кампания, основана на идеи и програми.

„Респектиран съм от позитивния знак, който всички вие давате на обществото, към жителите на Благоевград и избирателите ви. Приемам това като ваша първа победа и че сте устремени към целта да бъдете избрани за кмет. Надявам се на открита и честна кампания, без черен пиар и личностни нападки“, добави той.

Предвид на това, че кампанията за кметските избори в Благоевград ще съвпадне и с тази за парламентарните избори и че Благоевград ще е първият град, в който ще се гласува по изцяло нови изборни правила, Шушков призова членовете на СИК и ОИК към пълна мобилизация.

„От нас зависи да се проведат честни, законни и легитимни избори. България цяла нази ще гледа“, подчерта областният управител.Адвокат Мартин Бусаров, който е председател на ОИК – Благоевград и който е натоварен с тежката задача да бъде основен организатор на изборите заяви, че и Общинската комисия, и Областна администрация и МВР ще проведат едни законни избори.

„За пръв път ще гласуваме само машинно в 120 секции. Едва в 19 секции ще има хартиен вот, защото избирателите са под 300. Призовавам ви да не се стига до черен пиар, а да отправите позитивни и ясни послания. ОИК ще следи за провеждането на предизборната кампания“, добави той.

Емоционални слова към кандидатите за кметове отправиха също почетният гражданин и кмет на Благоевград – Захари Донев и първата демократично избрана жена кмет на Благоевград – Елиана Масева.

„Нека повод за вашето вдъхновение бъде любовта към Благоевград. Няма всички да спечелят в това съревнование, но тези, които ще загубят, печелят една нова битка, визия, защото няма човек, който да е тръгнал по този път и да няма амбиция да служи на обществото“, заяви тя.

След края на събитието кандидатите за кметове, заедно с представители на различни държавни институции в Благоевград, се отправиха към храм „Въведение Богородично“, където бе отслужена молитва за здраве от Неврокопския митрополит Серафим.

На събитията, освен кандидатите, присъстваха още: Временно изпълняващия длъжността кмет на Община Благоевград Ясен Попвасилев, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, областният управител Николай Шушков и двамата му заместници – Слави Христов и Стоян Христов, новият директор на ОД на МВР – Благоевград комисар Георги Кандев, почетни граждани на Благоевград, политици и общественици.

Добавени коментари

Камбитов публикува:
08 Юни 2021 | 09:15
Адмирации!Успех на всички ви желая!
браво публикува:
08 Юни 2021 | 08:13
Браво на областния е така се прави а не като Бисер Михайлов кукла на конци колко решения спираше на общински съвет за да пречи на Томов.

Добавете Вашия коментар

TOP