За първи път у нас: Гласовете на Италия отдават почит на великия Павароти

23 Ноември 2015 | 08:02
0 коментара
Общество
За първи път у нас: Гласовете на Италия отдават почит на великия Павароти

Българската публика за първи път ще има възможността да се наслади на виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне.

В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и една история, разказана без думи.

Успехите му започват преди 30 години в Лас Вегас

минават през феноменалната му режисура на Цирк дьо Солей, супер спектаклите му на Селин Дион и „Мечтата“, и стигат до „Танцуващата вода“ – шоуто, овладяло водата в неподозиран до сега мащаб.

Белканто  гласовете на Италия
„Белканто – гласовете на Италия“

Поредният проект на Драгоне се нарича се „Белканто – гласовете на Италия“ и отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти.

От 26 ноември до 1 декември на сцените в София, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив ще оживеят в стил белканто

най-популярните арии от опери

на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. Програмата е оцветена и с изпълнения на класически неаполитенски танци и италиански канцонети.

В продължение на близо два часа въображението на публиката ще бъде под влиянието не само от 12-те прекрасни гласа на ученици от фондацията на Лучано Павароти, но и на шестима танцьори и 10-членен класически оркестър.

 

Концертът буквално връща зрителите във времето на Павароти, защото те ще имат възможността да видят и

непоказвани видеокадри от личния му архив

Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници, чувствал се е благодарен да сподели опита и любовта си към този красив стил на пеене.

Турнето в България се организира от „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали.

 

Автор:

Добавете Вашия коментар

TOP