За обилни снеговалежи и бурен вятър в четири области на страната предупреждава НИМХ

26 Ноември 2023 | 09:26
0 коментара
Общество
България
За обилни снеговалежи и бурен вятър в четири области на страната предупреждава НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от трета степен - червен код, за обилни снеговалежи и бурен вятър в четири области на страната - Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Това показва справка в сайта на института. Прогнозата е за виелици, навявания и образуване на преспи.

В седем области от Източната България е обявен оранжев код за силен и поривист вятър, валежи от сняг, преспи и навявания. За 12 области от западната половина на страната, е обявен жълт код за силен и поривист северозападен вятър.     

Днес ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно до края на деня - и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва и да намалява. Времето ще бъде студено време с максимални температури между 0° и 5°, в София - около минус 1°.БТА/Константин Костов

Добавете Вашия коментар

TOP