За или против заря в новогодишната нощ в Благоевград?

28 Декември 2021 | 13:12
0 коментара
Любопитно
За или против заря в новогодишната нощ в Благоевград?

Трябва ли да има заря в новогодишната нощ в Благоевград? Въпросът разгорещи тия дни социалните мрежи и десетки изказаха мнението си за това, сред тях политици и общественици.

Благоевградчани създадоха и петиция „Благоевград не иска заря, а да помогне на съгражданите си“. Като идеята е вместо фойерверки в празничната нощ, общината да дари средствата на семействата от опожарения блок в квартал „Струмско“, където загинаха трима души, а десетки останаха без дом.

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов заяви в ефира на БТВ, че заря ще има и допълнително разгорещи страстите.

„По някакъв начин хората са намерили начин да изразяват така емоцията си от настъпващата нова година.“,каза градоначалникът и стана ясно,че празничната заря няма да се отмени.

„Аз питам до кои граждани се допита нашия кмет? Имахме вече един такъв, който си кръстихме „ЗАРЯТА“. Стига вече! Симитли пак са първи. Да, първи са се включили в кампанията. Нека разумът победи!Нека бъдем съпричастни с тези, които останаха на улицата. Господин кмете, не е късно да преосмисли те глупавото си решение!“, коментира Славка Бучинска.

Елена Илиева пък коментира: „Трябва ли да има петиция за нещо толкова естествено и хуманно като помощта за жертвите и пострадалите от пожара, които изгубиха домовете и имуществото си?! И какво ще спечелим от 2 минути заря, която стряска бебетата и кучетата“?

Междувременно съветничката Албина Анева пък обяви,че ще дари декемврийската заплата в помощ на семействата останали без дом от Струмско.

Добавете Вашия коментар

TOP