За Голяма Богородица: Засилени мерки за сигурност в Рилския манастир

14 Август 2023 | 15:23
0 коментара
Общество
Кюстендил
За Голяма Богородица: Засилени мерки за сигурност в Рилския манастир
Мерки за сигурност по време на големия християнския празник Свето Успение Богородично обсъдиха директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, областният управител Александър Пандурски и игуменът на Рилската света обител Адрианополският епископ Евлогий, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Срещата е била в Рилския манастир по покана на игумена - Адрианополски епископ Евлогий. Игуменът каза, че  през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района, когато трафикът се засилва. Той призова за засилване на мерките за спокойното протичане на празника Свето Успение Богородично утре, информират от полицията. 

Директорът на ОДМВР увери епископ Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. По време на срещата гостите се запознаха на място и с възможностите за паркиране в районите на Бачкова чешма и  Кирилова поляна. 


Набелязани са конкретни задачи относно дейността на служителите от ОДМВР,  Жандармерията и осъществяването на пътния контрол. Изпратено е и писмо до Община Рила за оказване на съдействие при почистването на района около манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите. Областният управител акцентира върху рисковете от пожари, а игуменът напомни, че има заповед, която забранява паленето на огньове на територията на природен парк „Рилски манастир“. Ще бъде засилен контролът и по това направление, като абсолютно е забранено паленето на огнища, съобщиха още от полицията.

Директорът на ОДМВР увери, че до края на натоварения сезон и по време на предстоящите за Рилския манастир празници ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на реда, казаха от полицията.

Добавете Вашия коментар

TOP