За ден МВР установи 28 водачи зад волана след употреба на алкохол, и седем- под въздействието на наркотици

17 Февруари 2024 | 16:22
0 коментара
Криминално
България
За ден МВР установи 28 водачи зад волана след употреба на алкохол, и седем- под въздействието на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, показват междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР. От тях 17 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 11 - с над 1,2 на 1000.  Трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, четирима са отказали тестване.

Общо 10 806  моторни превозни средства  са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 585 водачи и пътници. Съставени са 3 089 фиша и 693 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В страната са станали 13 катастрофи през изминалото денонощие, отчете МВР. Няма загинали, пострадали са 15 души. В София са станали 28 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия. Трима души са ранени.

Добавете Вашия коментар

TOP