XXIII Национален ученически празник “За хляба наш...“ ще се проведе в Благоевград

20 Април 2022 | 16:38
0 коментара
Култура
XXIII Национален ученически празник  За хляба наш...  ще се проведе в Благоевград

Стотици деца от цялата страна ще участват в 22-ото издание на Националния ученически празник “За хляба наш...“, който ще се проведе в края на месец април в Благоевград. Организатори са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието - Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Празникът, посветен на Деня на Земята се финансира от Община Благоевград. По традиция се провежда в продължение на два дни, на пл. ”Народни будители”. Тази година за първи път в конкурса е включен нов раздел - „Дигитална рисунка”.

Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В  конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” - 55, конкурс „Приложно изкуство” - 46, в конкурс  „Макети” - 35, в  конкурс „Научна разработка” - 7, в конкурс „Есе” - 28, конкурс „Разказ” - 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.

В комисиите, които ще оценяват участниците тази година са включени специалисти хореографи, сценаристи, музиканти. Всички участници ще получат грамота за участие, а всички отличени участници - специално изработен плакет. Поради големия интерес в конкурса „Рецептите на баба”, по идея на организаторите тази година ще  бъде издадена брошура с подбрани рецепти от цялата страна.

В празника „За хляба наш…“ тази година ще има и атрактивно шоу-състезание ”Кулинарна работилница”, открит урок и демонстрации на тема „Хлебни орнаменти използвани в хлебопроизводството”, а Фолклорната група  „Логодажки баби” ще замесят хляб със стогодишен квас.

XXIII Национален ученически празник  За хляба наш...  ще се проведе в Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP