Възрастни семейства преподписаха брачни обети в Петрич

19 Декември 2022 | 11:16
0 коментара
Хайлайф
Възрастни семейства преподписаха брачни обети в Петрич

Възрастни двойки преподписаха брачни обети.

Общинари организираха мили тържества за празнуващи златни и сребърни сватби. В ролята на кум влезе кметът на Петрич Димитър Бръчков.

По решение на организаторите – ОФ „Обредна дейност“ и Община Петрич това се случи в две последователни вечери – 17 и 18 декември.
На първата дата се събраха семейните двойки, които през настоящата година навършиха 25 и 50 години от сключването на граждански брак, а на следващия ден – ощетените от пандемичните години семействата, навършили златна и сребърна годишнина от сватбата си миналата година.

Радващото е, че се поставя своеобразен рекорд от началото на организираното честване на златните и сребърни сватби за община Петрич.
През тази година най-много семейства – 78 празнуват златна годишнина от своя сватбен ден. Сребърните юбиляри са 125 семейства.

За сравнение общо за 2020 и 2021 година, златните двойки са 85, а сребърните 200. Всички са получили покани. Тези семейства, които дойдоха, бяха посрещнати с пита и мед и закичени с годежарско цвете. Подписаха се в летописната книга, в която първите семейни юбиляри са положили подписи на организирана церемония точно преди 40 години - на 18 декември 1982 година. И празнуващите тази година получиха символични подаръци като спомен от деня.

„Да съумееш да запазиш всичко съградено през годините на съвместен живот, да го обгърнеш със светлото на чувствата и да го предадеш на деца, внуци и правнуци – това е истинското и непреходно, това е вечното начало на отношенията в едно сплотено семейство! Постигнали сте го! Тук сте днес с любимите хора, за да разкажете и преживеете отново всичко", отбеляза Димитър Бръчкв.

Градоначалникът им пжела здраве, живот и да бъдат морална опора на новото поколение. "Бъдете пример и насочвайте, когато има нужда! За любовта и щастието – вечно желани! Наздраве!

Добавете Вашия коментар

TOP