"Възраждане" започва подготовката за референдум за запазването на лева

04 Януари 2023 | 13:28
0 коментара
Политика
Възраждане започва подготовката за референдум за запазването на лева

На 11 януари "Възраждане" започва подготовката и събирането на подписи за запазването на българския лев и на финансовия суверенитет на страната. Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му, в следващите три месеца от партията ще съберат над половин милион подписа за провеждането на референдум по темата, ще обиколят "улиците, градовете и селата на България", за да поискат от българите подкрепа в битката за свобода, за правото на избор и за демокрация.

"Без свобода България ще бъде просто територия, управлявана отвън и то лошо управлявана територия", посочи Костадинов.

По думите му "в България инерцията е надолу".

"Всички ние знаем, че този парламент е с много кратък политически хоризонт. Той беше мъртвороден веднага след изборите", подчерта Костадинов.

"Тук се постига единствено и само съгласие по въпроси, по които някое чуждо посолство е дало разпореждане да бъдат прокарани определени решения. Българското общество не вярва в бъдещето на България. Българският народ счита себе си за обречен", отбеляза лидерът на "Възраждане".

"Не трябва да се ходи на избори, казват, защото изборите са нещо лошо. Дайте да ги забраняваме тогава! Пропагандата внушава на българския народ, че изборите са нещо скъпо, нещо лошо, нещо, което създава усещането за несигурност, за криза", каза още Костадин Костадинов.

Най-важният въпрос оттук насетне за "Възраждане", до края на този парламент, е "за свободата и демокрацията, за правото на избор", изтъкна той.

"Какви точно законодателни инициативи ще обсъждаме тук, за какви приоритети говорим, при условие, че българският народ буквално измира, и то заради политиката на българските правителства през последните 33 години", заяви още Ксотадинов.

Добавете Вашия коментар

TOP