Възмущение! 14 социологически агенции скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта

21 септември 2022 | 07:50
2 коментара
Възмущение! 14 социологически агенции скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта

14 социологически агенции, обединени в „Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта по Нова тв.

Изследователите на общественото мнение изразиха възмущението си от твърдение на рапъра, който е кандидат-депутат, че „социологическа агенция е искала през 2021 г. 100 хиляди лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия на 18 септември 2022 г. , пише „24 часа”.

В декларация социолозите настояват Христо Петров и ръководството на „Продължаваме промяната” в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев „да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата)”.

По думите им подобни безадресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори.

„Със съжаление отбелязваме, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по-висока информационна стойност за обществото ни”, пишат още социолозите.

„Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, журналисти, граждански организации и др., да се присъединят към нашата позиция за неразпространение на безадресни обвинения и да изискаме изясняването на този случай, вместо да се захранват поредните скандали”, призовават изследователите на общественото мнение.Епицентър.бг


Вуте публикува:
22 септември 2022 | 00:37
Тия се правят на ощипани моми! Паразити и лъжци!
Иван публикува:
21 септември 2022 | 08:22
Ми горе доло си е така. Те редовно си лъжат

Добавете Вашия коментар!