ВЪЗХОД! Екскметът на Струмяни Валентин Чиликов спечели конкурс за асистент във ВТУ, вече преподава на студентите

27 Септември 2017 | 19:22
0 коментара
Общество

Бившият кмет на община Струмяни Валентин Чиликов, който от 07.08.2014 г. работи като главен секретар на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, спечели конкурс за асистент във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” в столицата и от миналата седмица започна работа и там на втори трудов договор.

Сред множеството му образователни степени и квалификации от СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Българското училище за политика и специализации в САЩ, Полша, Дания, Унгария, Португалия и Германия той има диплом за магистър инженер по технически надзор и експлоатация на съоръжения с повишена опасност. Бил е лектор на различни форуми на български вузове, на Балканския политически клуб, както и на форуми в Москва и Перм /Руска федерация/, организирани от офиса на Световна банка в Москва, но до момента не се е занимавал директно с обучение на български студенти и в този смисъл влиза в чисто ново поприще.

Встъпването му в новата длъжност съвпадна с решението на Комисията за конфликт на интереси да прекрати образуваната срещу него преписка по донос, постъпил на 31 юли т.г. Според автора, който обаче е анонимен и е дал за връзка електронна поща, в качеството си на секретар на ДАМНТ Чиликов неправилно разходвал държавни средства, като ежемесечно разписвал документи за положен извънреден труд на свои приближени, създал футболен клуб, състоящ се от подчинените му служители, на които е закупил екипи и обувки, назначавал близки и роднини, без да отговарят на изискванията за това, и източвал държавни пари през близки до него фирми при провеждането на обществени поръчки. Към сигнала информаторът обаче не приложил никакви доказателства, не отговорил и на предложението на КПУКИ да го направи, за да го приведе към изискванията на чл. 17, ал. 3, т. 6 от Правилника за организацията и дейността на комисията.

В хода на собствената си проверка комисията установила, че става въпрос за донос без всякакви доказателства, въз основа на които е прекратено производството.

Това не е първото анонимно обвинение срещу екскмета, който в момента е общински съветник в Струмяни. Преди година по медиите бе разпратена снимка как в работно време той паркира служебната кола пред родната си къща в Струмяни. Тогава се оказа, че Чиликов имал служебна работа в района и съвсем нормално се отбил за малко да види роднините си.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP