Въвеждат строги Covid мерки и в Ирландия

17 Ноември 2021 | 13:26
0 коментара
Общество
Въвеждат строги Covid мерки и в Ирландия

Министър-председателят на Ирландия Михол Мартин обяви, че от четвъртък страната му ще въведе вечерен час в баровете, ресторантите и нощните клубове заради четвъртата вълна на коронавируса. Това предаде СиЕнЕн.

Премиерът представи и други мерки, като връщане към указанията за работа от вкъщи и разширяване на обхвата на местата, където се изисква зелен сертификат - хората вече трябва да го показват в театри и кина.

Ирландия е с едно от най-високите нива на ваксинация в Европа - 89,1% от населението над 12-годишна възраст е имунизирано. Правителството планира скоро да започне да предлага трета доза на хората над 50 години и на тези с хронични здравословни проблеми.

Мартин призова за "колективни усилия" за запазване на отвореността на ирландската икономика и обърна внимание на "картината, която се очертава в цяла Европа", където случаите като цяло се увеличават и карат правителствата да въвеждат нови ограничения.

Миналия петък Ирландия регистрира най-големия брой новозаразени от януари насам - 5483. Смъртните случаи остават на по-ниско ниво, отколкото по време на януарския пик, но се покачват.

Добавете Вашия коментар

TOP