Въвеждат ли българския език като чужд в училищата ни?

30 Август 2023 | 11:38
0 коментара
Общество
България
Въвеждат ли българския език като чужд в училищата ни?

Обсъжда ли МОН въвеждането на български език в нашите училища като чужд за децата, за които не е майчин, питат от ВМРО.

"Такава информация бе изнесена от Янка Такева, председател на синдиката на българските учители. Ако информацията е вярна, настояваме за незабавната оставка на министъра на образованието и науката и за незабавно уволнение на всички лица, служители на МОН, замесени в изработването на тази скандална, предателска идея", сочат от патриотичната организация.

"Подобно национално предателско предложение е типично и характерно за октопода от антибългарски соросоидни НПО-та и фондации, впили се в структурата и бюджета на Министерството на образованието и науката. Няма никакво съмнение, че идеята да бъде въведен български език като чужд в българските училища има една-единствена цел и задача - внушаване на всички деца, чиито родители се самоопределят като български граждани, с различен от българския етнически произход, че българският език, самосъзнание и самоопределение са чужди за тях. Очевидно се цели формирането на затворени общности в снагата на българското общество, които да разпознават българския език, култура, история като чужди. Това е политика, характерна за национално предателските антибългарски обръчи от партии и присъдружните им медии като ПП, ДБ, ДСБ и „кръг Капитал“. Виждали сме тази предателска политика, водена от т.нар. Клуб на софийските македонисти, опитите за формиране на така наречените „ромски“, „помашки“ и прочее малцинства", изтъкват от ВМРО.

 

"Предложението противоречи на чл.3, 13, 14 и 15, сигурно и на други членове от Закона за образованието. Попадайки в хипотезата, че българският език е чужд език, има само една крачка до това да се изучават всички останали предмети на майчин език. Вероятно това е и крайната цел! Това е безспорно национално предателство, което изисква незабавен отговор. Призоваваме българските учители, а и всеки български родолюбец да бъде готов да защити подходящо българската кауза, ако се наложи", апелират войводите.

Добавете Вашия коментар

TOP