Въвеждат дрескод в Бургас! Центърът - забранен за голи и боси

12 Юли 2016 | 08:09
0 коментара
Общество
Въвеждат дрескод в Бургас! Центърът - забранен за голи и боси

Мъже и жени по бански само с хавлия или голи до кръста, които да се разхождат боси по улиците на Бургас, вече ще е гледка от миналото. Това ще стане, ако местният парламент одобри предложението на младия общинският съветник от ГЕРБ Румен Ангелов за забрана на плажния стайлинг в широкия център.За нарушителите, дръзнали да разходят телеса в тази зона на града, се предвижда глоба до 300 лв.

“Подобни гледки по центъра на Бургас уронват престижа ни пред туристите като “най-добър град за живеене в България”, заяви Ангелов. И предлага да се определи зона за забрана за ходене гол и бос в радиус от 500 м до 1,2 км от кметството, в която попадат най-важните учреждения и туристически обекти.

Според Ангелов не било нормално институциите да ограничават достъпа на хора в неглиже облекло, а по улиците близо до тях спокойно да се разхождат почти както майка ги е родила.

“От началото на летния сезон тази тема започна да представлява силен обществен интерес и все повече граждани изразяват възмущението си от подобно поведение и настояват за предприемане на ограничаващи мерки”, мотивира се за предложението си Румен Ангелов.

Ограниченията за голотиите по бургаските улици ще бъдат гласувани като промяна в Наредбата за опазване на обществения ред. Засега не е ясно дали санкцията ще се прилага и за чужденците, които по примера на местните започнаха все повече да разхвърлят дрехи по улиците.

Най-много са голите и босите по емблематичния булевард “Богориди” следобед, когато малки и големи се прибират от централния плаж само по бански и една хавлия. Това е честа гледка в града от десетилетия, която не може да се види на други места във вътрешността на страната и учудва туристите.

“Не е приятно, особено когато видиш мъже с големи кореми, разсъблечени до кръста”, коментират по-възрастните бургазлии. Жените също не остават по-назад от силния пол и понякога се пускат по ларгото от Морската градина към центъра по бански или горнището, прикрити в долната част само с парео.

Междувременно преди седмица в Швеция официално бе дадено правото на жените да се разхождат голи до кръста ма публични места. Законът се отнася за “човек, който се възприема като жена.” Всъщност оригиналният документ има за цел да разреши транссексуалните проблеми, но сега той се разглежда като първа стъпка към легализиране на нудизма.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP