Върнали сина на Пепи Еврото в България, той-убит в Дубай?

19 Август 2023 | 06:41
0 коментара
Криминално
България
Върнали сина на Пепи Еврото в България, той-убит в Дубай?

Мистерията жив или мъртъв е издирваният с международна заповед за арест Петьо Петров – Пепи Еврото се заплете още повече. Само часове, след като из София се понесе усилен слух, че скандалният бивш следовател е починал от инфаркт в частна болница в Дубай, Илия Златанов – рекетираният бизнесмен от „Осемте джуджеа“, обяви във Фейсбук, че Любена Павлова, бившата съпруга на Пепи Еврото е получила обратно сина си, пише Лупа.бг.

„Върнали са й детето още преди един месец“, написа Илия Златанов, без обаче да уточнява откъде е информацията му. Според Златанов, Пепи Еврото не е починал от инфаркт, а е бил убит.

Информацията, че Пепи Еврото е получил инфаркт в ОАЕ, се появи още на 29 юни във в. „Уикенд“. Според изданието, Петьо Петров е бил приет в частна болница в Дубай в инфарктно състояние, но животът му бил спасен от лекарите. Според източник на Lupa.bg, няколко дни по-късно Пепи Еврото е починал, а 8-годишния му син е бил върнат тайно в България и предаден на майка му Любена Павлова. Тя изрично е била предупредена да не съобщава това.

Невръстният син на Петьо Петров и бившата му съпруга Любена Павлова беше изведен нелегално от България на 30 май т.г. при бягството на бившия следовател от страната. По-рано в същия ден беше издадена заповед за арест на Пепи Еврото, а срещу него бяха повдигнати обвинения за „принуда, заплахи и използване на записващи устройства без разрешение“.

До бягството на Петьо Петров се стигна след поредица от драматични събития, разтърсили из основи цялата съдебна система и довели до отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Преди това да се случи, Любена Павлова, нашумяла като част от рекетьорската банда „Осемте джуджета“, ръководена от съпруга й Петьо Петров, обяви в интервю пред Антикорупциония фонд, че след драматичен развод с него, той й отнел детето и тя не го виждала повече от година.

Любена Павлова, която е охранявана от МВР, е получила тайно сина си още преди месец, твърди жертвата на "Осемте джуджета" Илия Златанов.

Според разкритията на Любена, мрежата за влияние в съдебната власт, изградена около бившия й мъж, е имала на разположение магистрати и полицаи на заплата. Тя говори и за това как Петров е влизал в ролята на посредник, когато различни хора се се опитвали да си решат проблемите с прокуратурата или пък да създадат такива на други. Бандитската задруга е оперирала в закрития вече ресторант "Осемте джуджета", който Петров ползвал като офис. Любена Павлова обяви и че бившият й мъж стоял зад секс видеоклипове с нейно участие – тя се снимала под негово давление, а впоследствие той ги разпространил, за да я изкара лоша майка и да й вземе детето. Според Любена, Еврото подивял от ревност, след като научил, че тя е бременна от друг и се заканил да я ликвидира. Павлова е бременна в 6-ия месец и е поставена под охрана от МВР.

Днес стана ясно, че Любена Павлова не се е явила на разпит в Софийската градска прокуратура, а адвокатката й пратила уведомление в прокуратурата, че клиентката ѝ се намира в частна столична болница. Публично известно е, че Павлова е бременна и вероятно и с това е оправдано днешното ѝ неявяване. Тя беше призована, за да ѝ бъде предявено обвинението във вещно укривателство, повдигнато по-рано през седмицата във връзка с аферата "Осемте джуджета". Павлова има наложена забрана да напуска страната.

Във вторник тя, бившият следовател Петьо Петров и прокурорът Дилян Деянов бяха обвинени по делото "Осемте джуджета". При положение, че слухът за смъртта на Пепи Еврото се потвърди, то обвинителният акт срещу него ще бъде скъсан.

Пепи Еврото и бившата му жена са обвинени за откраднатите 35 кг. злато от фамилия Златанови

Петьо Петров с бившата му съпруга са обвинени, че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез длъжностно престъпление. (златото на Илия Златанов, което е било отнето от сина му Явор – бел. авт.) Тяхното обвинение е за вещно укривателство, което се наказва с от една до шест години затвор.

Мистерията жив или мъртъв е Пепи Еврото беше коментирана и от МВР шефа Калин Стоянов на брифинга в Министерския съвет днес следобед. Калин Стоянов заяви, че не може да бъде потвърди за смъртта му. Проверката обаче вече тече, като запитването е направено по дипломатически път, както и по линия на международното полицейско сътрудничество.

Неяснотата около Пепи Еврото спомогна за разпространението на друг слух – че Петров е инсценирал смъртта си и че вече се е сдобил с чужди документи за самоличност. Щял да прекара 2-3 години в Емирството, след което да се прибере тихомълком. Дали това е така – и МВР не знае.

 

Източник: Лупа.бг

Добавете Вашия коментар

TOP