Върнаха в ареста мъжа, прегазил Виктория край Гоце Делчев

10 Февруари 2022 | 18:51
0 коментара
Криминално
Върнаха в ареста мъжа, прегазил Виктория край Гоце Делчев

28-годишният Реджеп Алиев, който прегази 17-годишната Виктория Огнянова на пътя между гоцеделчевските села Дъбница и Хвостяне, се връща в ареста. Решението е взето от състав на Софийския апелативен съд.

Алиев е с повдигнати две обвинения. Първото е, че не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Мъжът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление.

 С определение на съда практически се уважава протеста на Окръжна прокуратура – Благоевград срещу решението на местните магистрати да го пуснат под домашен арест.

Припомняме, че трагедията се разигра на 29 януари около 20.20 часа.

Момичето е излязло от автомобил, в който е била с още двама мъже. В този момент то е пометено от „Форд“-а на Алиев.

Добавете Вашия коментар

TOP