Въпреки студа: Над 70 човека чистят Благоевград

21 Януари 2024 | 10:50
4 коментара
Общество
Благоевград
Въпреки студа: Над 70 човека чистят Благоевград
Почистени и обработени срещу заледявания са спирките, пешеходните зони и централната градска част на Благоевград, показва проверка на Фокус.

Още от снощи десетки служители на Общинско предприятие "Чистота" са на терен. 

Управителят на предприятието инж. Васил Бачев каза, че в различните часове, броят на хората на терен е бил различен. 

"През нощта работеха 15 машини с 25 човека, а сутринта към 05.00 часа излязоха над 70 човека, които и в момента продължават да обработват спирките, стълбите и мостовете. Тези места се почистват и осоляват. Бихме могли да кажем, че ситуацията е овладяна. По спирките нямаме проблеми, нямаме проблеми и с транспорта", каза още той.

Към момента вече се работи и по организация за почистването на големите улици в кварталите на Благоевград. В квартал "Еленово" вече са изпратени машини, които са започнали работа.

"Нямаме проблемни райони, по-скоро имаме известни затруднения в по-тесните улици, заради паркирани автомобили, но това са обичайни ситуации. Похвално е, че успяхме още снощи да качим и спуснем улиците в квартал "Освобождение". Имаше само една паркирана кола, но собственика се усети и бързо премести автомобила си", добави Бачев.

Той подчерта, че служителите му ще продължат работата си на терен, като една от основните задачи е да влязат в кварталите, за да почистят и обработят големите квартални улици, тъй като температурата към момента е около минус 1.5 градуса. Целта е да не се допуска замръзването им.

Добавени коментари

veber публикува:
22 Януари 2024 | 23:07
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio
Чачи публикува:
22 Януари 2024 | 20:27
Браво на одел ромите дави чистят че дане се утепате
Зеленко публикува:
21 Януари 2024 | 15:53
Браво на отдел Чистота ако го няма градът ще потъне във лед и мърсотия ...
Георги публикува:
21 Януари 2024 | 11:23
Само свирки

Добавете Вашия коментар

TOP