ВЪПРЕКИ СТРАХА ОТ ЛОКДАУНА! Първата скара на Коледния базар в Благоевград зачуря

11 Декември 2020 | 17:23
1 коментара
Общество

Първата скара на Коледния базар в Благоевград запуши вчера. Наложеният локдаун и затварянето на всички заведения от 27 ноември до 21 декември разколеба наемателите на павилиони за скара-бира и на 1 декември, когато базарът трябваше да започне работа, се оказа, че нито един от ресторантьорите, спечелили търга, не е подписал договор.

Пръв го направи завчера собственикът на „Рони-НХ- 94“ ЕООД Николай Христов и заедно с бизнес партньора си Иво Митев-Скиф започнаха работа. Срокът на договора им за наем на павилиона е почти наполовина по-къс и е само до края на годината вместо до 12 януари заради притеснения от втори локдаун в началото на 2021 г.

„Всеки ден ни се обаждаха колеги и познати да отворим, защото им липсвал коледният дух с миризмата на скара“, коментираше шеговито Скиф, докато чевръсто редеше на скарата първите кебапчета, и бе категоричен: „Не знам другите дали ще отварят, или не, но ние сме тук до 31 декември“.

Заради министерското разпореждане работниците на „Биострой“ оставиха без прозорци сглобяемите заведения и те са открити, но покривът пази от дъжд и сняг клиентите.

От общината разкриха, че и част от останалите наематели вече се колебаели дали да не подпишат договорите си за оставащите дни до края на декември, като големите им притеснения са да не се удължи карантината и след 21 декември, което няма да им позволи да наредят маси и пейки за клиентите.


Николай Христов и Иво Митев-Скиф запалиха първата скара и веднага привлякоха клиенти

Вчера на Коледния базар в Благоевград за първи път заработи и павилионче с ръчно изработени от потребителите на социални услуги в общината плетива, картини, картички и сувенири, а набраните средства от продажбата им ще отидат за закупуване на материали за занятията им по трудотерапия и творчество.в.Струма/Д.Асенова

Добавени коментари

selski публикува:
11 Декември 2020 | 19:50
Аттака...че умрете за кюфтаци, бай Ганчо, само ядене му е в акъла...пфууу...прост@ семка!

Добавете Вашия коментар

TOP