Въоръжен грабеж в банков клон в София

06 Януари 2016 | 07:32
0 коментара
Криминално
Въоръжен грабеж в банков клон в София

Въоръжен грабеж е бил извършен в банков клон в столичния квартал Люлин 7. При обира няма пострадали хора.

Отнетата сума към момента не е ясна. Предполага се, че става дума за около 100 000 лв.

Задигнати са няколко чувалчета с пари, приготвени от банковите служители да бъдат транспортирани с инкасо автомобил.

Сигналът е постъпил в полицията към 18.30 часа снощи.

Нападателите са двама души, които са влезли въоръжени и маскирани,

съобщиха от МВР. Те използвали спрей и заплашили служителите.

При грабежа няма пострадали служители на банковия клон. Клиенти по това време не е имало. Според разследващи крадците са имали предварителна информация, за да предприемат обира.

Маскираните обирджии успели да избягат - по предварителна информация пеша навътре в квартала. По непотвърдени данни отвън са ги чакали още двама съучастници.

На място се извършва оглед. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на извършителите.

От ръководството на банката увериха, че клиентите няма да изгубят пари.

За разкриването на престъплението помага и професионален екип на банката. Утре клонът ще работи нормално. Към момента тече акция по задържането на  извършителите.

"Няма физически наранени клиенти или колеги при въоръжен грабеж от няколко лица днес във филиал на банката в Люлин. Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението", се казва в официалното изявление на банката, направено за Нова ТВ.

"Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума не е сериозна, предстои да бъде уточнена. Сигурността на клиентите и колегите е най-важен приоритет за банката", заявяват от финансовата институция.

Добавете Вашия коментар

TOP